Mercedes poate termina anul pe minus

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 14.07.2008
Daimler se teme ca in 2008 ar putea sa nu faca profit din cauza scaderii vanzarilor la S-Klasse in SUA.

Esential

25% din profitul operational de la Mercedes este asigurat de modelul S-Klasse.

Conducatorii gigantului auto Daimler se tem ca 2008 nu va fi un an profitabil pentru grup. O sursa din cadrul companiei a dezvaluit presei germane ca exista aceasta temere, mai ales in conditiile cresterii pretului la materia prima si a caderii pietei auto din SUA.

Mai precis, principala cauza pentru care Daimler ar putea termina pe minus anul 2008 este legata de vanzarile la modelul S-Klasse in Statele Unite. Cererea pentru gama modelelor de lux Mercedes a scazut vertiginos pe piata nord-americana in prima jumatate a anului.

Se cunoaste faptul ca Mercedes obtine profit de pe urma gamei de lux, modelele mici avand o profitabilitate scazuta. Analistii de pe piata auto sustin ca gama modelului S-Klasse aduce circa 20-25% din profitul operational la Mercedes.

Vanzarile la modelul S-Klasse in SUA au scazut cu 23% in primul semestru, in timp ce vanzarile la modelul C-Klasse au scazut cu 38%. Daimler a stabilit la inceputul acestui an o tinta a veniturilor mai mare decat in 2008.  Piata americana este un factor decisiv pentru Mercedes, spre exemplu, vanzarile in familiei S-Klasse, incluzand CL si SL,  au scazut la nivel mondial cu 11 procente.

Analistii de pe piata sustin ca anul nu va fi devastator pentru Daimler, in conditiile in care vanzarile din China si Rusia cunosc cresteri impresionante.

Via | Just-Auto 

Comentarii (7)

  • AndreiRN
    SUA
    Fara piata US MBZ ca si alti producatori europeni devin falimentari. Mai ales cu coborarea $$$ prezenta uni din ei deja vand in pierdere si se orienteaza sa urmeze exemplul japonezilor de a produce masinile in US. Dar cam greu sa-i prinda din urma.
    0 0
  • gigibidon
    esti mai prost decat prevede legea sa poti merge la scoala
    e normal ca problemele economice din SUA sa afecteze economia mondiala...gandeste doar asa...omul nu isi mai permite,nu mai cumpara,nu se mai vinde devine situatia nasoala pt firma producatoare,care la randul ei afecteaza firmele furnizoare.E adevarat ca e o piata destul de importanta,dar nu uita ca nu e doar SUA pe globul asta...sunt destule piete,SUA e doar una din multime.Si nu stiu vreo firma producatoare de automobile falimentara sau care suge sangele poporului (cum face ford) prin europa.Asa ca iti sugerez sa te sui la ultimul etaj al blocului si sa te arunci...mai scapam de un prost
    0 0
  • AndreiRN
    Minte la bidon
    Nu am mai stat intr-un bloc de 25 de ani si nici nu am vazut unul pe aproape. Piata auto este in US si restul ...... frimituri. Unde se vand peste un milion de masini pe luna ...... daca nu ai prezenta este pe dinafara.
    0 0
  • Vanzarile lui C-Klasse au crescut cu 38%
    In articol este o greseala privind vanzarile lui C-Klasse care au crescut cu 38% si nu invers.
    0 0
  • AndreiRN
    Traiesti cumva la tara dude?
    Orice oras mai cat de cat din state are blocuri pline de negrii si hispanici. Nu esti singurul roman care traieste in state, dar observ la tine cu caracter rapanos, traiesti din amintiri, ii fi suferit mult la viata ta... probabil ca inca suferi. Daca tot te consideri o mare valoare, nu-ti mai pierde vremea pe site-uri romaniesti, ca iti spurci vocabularul, te ingropi in rahat prin posturile tale.. nu te ridici in ochii nimanui.
    Esti in tara tuturor posibilitatilor... mergi si culege bani... ai prea multi, distreaza-te dar nu mai promova imbecilismul, s-a saturat lumea de parerile tale... e chiar asa de greu sa intelegi?
    Daca tu esti mandru de ceea ce scrii, eu iti sugerez sa cauti un psiholog... e la moda in state.
    0 0
  • marius
    @vlad
    ai dreptate cu vanzarile. si eu cred ca de fapt au crescut pt ca este un model inca nou, pe val. si in acelasi timp cred ca trebuia legata chestia asta de urmatoarea propozitie unde se zice ca daimler isi fixase un target mai mare, tocmai fiind impulsionati de vanzarile acestuia. si asa ar iesi pe minus, daca se raporteaza la target...in mod sigur. oricum e o kestie minora din neatentie. deh... cum toate scazusera :)
    0 0
  • vor iesi pe minus fata de target-ul propus, iar C-ul la fel zic ca a crescut in vanzari, nu a scazut
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru