Mercedes pregăteşte un rival pentru BMW Mega City

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 04.01.2011
Mercedes-Benz va realiza un rival pentru BMW Mega City. Pentru moment, proiectul este denumit Mega City Mobility şi este dezvoltat la studioul de design din Yokohama al celor de la Mercedes.

Germanii de la Mercedes-Benz lucrează de zor la un rival pentru viitorul BMW Mega City. Proiectul este denumit, la nivel intern, Mega City Mobility, amintind de rivalul realizat de conaţionalii de la BMW. Viitorul model de la Mercedes-Benz va completa trio-ul german de clasă premium pe segmentul de nişă al vehiculelor electrice premium de clasă mini. Design-ul este responsabilitatea lui Holger Hutzenlaub, care lucrează din studioul din Yokohama al celor de la Mercedes-Benz, semn că se pregăteşte un model cu aspect futurist.

Englezii de la Autocar au prezentat primele imagini ale modelului de lut în baza căruia va fi proiectat şi construit Mercedes Mega City Mobility. În spatele modelului de lut se pot vedea câteva schiţe de design, care sugerează o legătură de platformă cu cea de-a doua generaţie a lui Smart forfour. Cei de la Mercedes-Benz au precizat că au ales Japonia pentru dezvoltarea proiectului Mega City Mobility graţie experienţei cetăţenilor în rezolvarea problemelor legate de spaţiu din Ţara Soarelui Răsare, iar studioul nipon le va furniza acestora idei noi pentru modelul lor.

Odată cu prezentarea primelor imagini ale acestui concept, cei de la Autocar au dezvăluit că nemţii de la Mercedes au autorizat intrarea în producţie a lui Smart E-scooter. Debutul lui E-scooter a avut loc la Salonul Auto de la Paris din septembrie şi a reprezentat răspunsul celor de la Smart la primul scuter de la Mini.

Data la care modelul de producţie va apărea pe piaţă nu a fost încă dezvăluită.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru