Mercedes prezintă centurile active pentru locurile din spate

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 08.02.2012
Mercedes a dezvoltat un sistem care uşurează accesul la centurile din spate odată cu deschiderea uşilor. Acesta oferă un nivel superior de siguranţă în cazul unui impact şi va debuta pe viitorul S-Klasse.

Mercedes-Benz vrea să stimuleze portul centurii de siguranţă pe locurile din spate şi să ridice nivelul de siguranţă al modelelor sale. Nemţii au creat un sistem care aduce centura de siguranţă mai aproape de pasager şi iluminează catarama centurii. Practic, odată ce uşa din spate a fost deschisă, sistemul activează un motor electric care scoate centurile libere în afară pentru a uşura găsirea şi prinderea acestora. Odată cuplată, centura de siguranţă se retrage în poziţia inţială pentru a reduce spaţiul liber dintre pasager şi banchetă şi pentru a oferi nivelul maxim de siguranţă posibil.

Sistemul automat de ridicare a centurii de siguranţă este aşteptat să debuteze pe noul S-Klasse, model care va debuta în decursul anului 2013. Cei de la Mercedes-Benz au integrat noul sistem alături de Pre-Safe, pentru a putea tensiona şi centurile din spate înaintea unui accident. Cât timp ocupanţii locurilor din spate poartă centura de siguranţă, aceştia vor fi mai protejaţi în cazul unui impact sau a unei manevre bruşte graţie noilor funcţii ale acestui sistem.

Americanii de la Ford au dezvoltat şi ei un sistem de protecţie suplimentar pentru locurile din spate, acesta vizând introducerea unui airbag în centuri pentru a reduce sarcinile aplicate cutiei toracice a pasagerilor în cazul unui impact.

Sistemul celor de la Mercedes-Benz este gata de producţie şi este aşteptat să debuteze şi pe alte modele din gama constructorului german în următorii ani.

Via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru