Mercedes: record absolut de producţie în 2010

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 21.12.2010
Anul acesta va consemna cea mai mare cifră de producţie din istoria Mercedes. Constructorul german speră să asambleze până la sfârşitul anului peste 1.2 milioane de vehicule.

Esential

1.200.000 de maşini se aşteaptă Mercedes să producă anul acesta.

Chiar dacă 2009 a fost un prag de încercare pentru toţi construtorii auto, anul acesta lucrurile au început să revină la normal. Ba unii chiar au înregistrat recorduri de producţie, cum este cazul Skoda. La rândul său, Mercedes anticipează un an record în ceea ce priveşte totalul producţiei pe 2010.

Surse din interiorul constructorului german susţin că uzinele vor asambla anul acesta mai multe maşini decât în 2008, când fusese înregistrat ultimul record. Factorii care au concurat pentru obţinerea acestei performanţe sunt redresarea economiei şi evoluţia pozitivă a cererii pentru modelele din Stuttgart.

Estimările nemţilor prevăd o producţie de peste 1.200.000 de vehicule anul acesta, nu cu mult peste recordul de 1.194.000 unităţi înregistrat în 2008. O contribuţie importantă la atingerea acestui obiectiv şi-au adus în primul rând uzinele din Germania, care au muncit chiar şi sâmbătă pentru a face faţă cererii la nivel mondial.

În luna noiembrie, cifrele indicau o producţie mai mare cu 20% decât cea înregistrată anul trecut, când au fost produse un total de 914.900 de vehicule.

Cea mai bună perioadă a acestui an a fost consemnată în toamnă, când lunile septembrie, octombrie şi noiembrie au adus creşteri semnificative pentru Mercedes. 

via | autoblog

Comentarii (8)

  • decimus4u
    Fiabilitate
    Mercedes sa asambleze cate masini doreste dar sa le faca fiabile; au inceput de cativa ani sa faca masini mai proaste ca cei de la Renault.
    11 25
  • Monsieur
    @decimus4U
    Ma intreb cate Mercedesuri ai condus tu, sa spui asa ceva? Sau ai auzit dela altii, mari mesteri, ce nu prea isi permit sa intretina unul si atunci normal ca sunt proaste!
    25 4
  • @decimus4u
    Cred ca ai condus de la A-class pana la Unimog, de faci o asemenea afirmatie legata de fiabilitatea Mercedes,desi am dubii ca ai fi condus un Mercedes in viata ta.
    11 1
  • Decimus4u
    ...
    Baieti am avut Mercedes incepand cu Cobra, D200/124, E class 2003, A160 CDI/1999, B200 CDI/2007.
    Pot usor sa fac o comparatie in ceea ce priveste fiabilitatea noilor modele Mercedes...sunt un impatimit al marcii(in limita bugetului) dar in ultimul timp nu mai putem vorbi despre Mercedes ca inainte.
    Sunt din ce in ce mai nemultumit si am tot dreptul.
    8 6
  • Monsieur
    @decimus4U
    De acord cu tine! Atunci a fost epoca de aur a automobilului. In ziua de azi, constructorii traiesc din vanzarea pieselor. Insa cu afirmatia cum ca MB este asa jos ca fiabilitate, tot nu pot sa ma impac, avand in vedere ca a iesit pe locurile fruntase in cateva topuri.
    4 3
  • andrei
    decimus
    mai mari prostii inca nam vazut,!am mai rams sa zici ca bmw produce masini mai proate ca kia...
    4 2
  • cristi_fulger
    Ca nu mai produce la fel de calitativ si durabil, sunt de acord. Acum se practica alta politica in functie de piata auto actuala. Dar totusi sa nu le comparam cu junghiurile frantuzesti... Sunt posesor de w211 deci afirm in cunostinta de cauza.
    4 1
  • In other news
    Era un articol numai bun pentru a menționa faptul că și Dacia se poate lăuda cu un record al numărului de mașini asamblate în 2010—Stroe estimează că vor fi 450 000.

    Sigur, 450 000 de Dacii nu-s 1,2 milioane de Merțanuri în termeni financiari dar totuși e interesant de știut.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru