Mercedes s-a decis: va lansa un rival pentru BMW X6 în 2015

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 26.07.2011
Mercedes a decis să dezvolte în următorii patru ani un rival pentru BMW X6. Modelul s-ar putea numi MLC şi ar urma să împrumute arhitectura noului ML.

Mercedes a avut nevoie de mai mulţi ani pentru a realiza că este timpul să propună un rival pentru BMW X6. Bavarezul se bucură şi în prezent de o cerere mare, chiar dacă nu este tocmai un model practic. Mercedes vrea să intervină în segmentul deschis de rivalii din Munchen şi promite un SUV sportiv.

Potrivit publicaţiei Automotive News, consiliul de conducere a aprobat deja dezvoltarea unui model de serie, botezat MLC, care va avea la bază arhitectura noii generaţii ML, aşteptată în această toamnă la Frankfurt. Proiectul va purta numele de cod C166 şi va ajunge pe piaţă abia în 2015. De asamblarea sa se va ocupa uzina americană din Tuscaloosa, unde iau naştere ML, R-Klasse, GL şi, din 2014, C-Klasse.

Gama de motorizări a modelului german va prelua unităţi cu patru, şase şi opt cilindri din gama proaspătului ML. Pe lângă versiunile diesel sau benzină este aşteptată şi o alternativă hibridă.

Judecând după trăsăturile înregimentate de X6 în segment, ne putem aştepta ca MLC să adopte o linie ceva mai profilată la nivelul ultimului rând de montanţi, doar patru locuri şi un portbagaj ceva mai redus decât cel al noului ML.

via | autoblog

Comentarii (4)

  • Audi s-a miscat mai repede si v-a lansa cat de curand Q6..
    3 2
  • @
    Pana in 2015, BMW va scoate X7,X9 , si mercedes va scoate in 2020 rivali pentru X7 si X9, si tot asa =))
    4 4
  • 2015
    Asteapta pana in 2015 pentru 2 motive:
    1. au timp destul pentru a dezvolta un model demn de a purta pe capota emblema Mercedes
    2. pana in 2015 va aparea si noul model BMW X6, si se vor butea bate de la egal la egal.
    8 3
  • @scorpion
    asa si bmw ,scoate la 7 ani distanta un rival pentru cls iar mercedes va scoate a treia generatie ,bmw avand 6-7 ani intarziere si tot asa ...=)))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru