Mercedes si BMW, in primele 10 branduri europene

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 17.09.2008
Mercedes si BMW ocupa locurile 6 si 8 in topul celor mai valoare zece branduri din Europa.

Esential

20 de miliarde de euro este valoarea de brand pentru Mercedes.
17 de miliarde de euro este valoarea de brand pentru BMW.

Institutul European pentru Branduri a efectuat primul studiu care a stabilit valoarea primelor zece branduri de pe Batranul Continent. Conform rezultatelor anuntate la Viena, compania Nokia a fost vazuta primul loc cu o valoare de brand de 32 miliarde de euro.

Locul al doilea a fost ocupat de Louis Vuitton, compania franceza de bunuri de lux, cu o valoare de brand de 29 miliarde euro, in timp ce locul al treilea a fost ocupat de Unilever, care are o valoare de brand de 25 miliarde euro.

In ceea ce priveste industria auto, aceasta este bine reprezentata intre primele zece branduri europene. Celebrele marci premium germane Mercedes si BMW au ocupat locurile 6 respectiv 8.

Valoarea de brand a marcii Mercedes a fost calculata la nivelul de 20.4 miliarde de euro, iar valoarea marcii BMW a fost calculata la nivelul de 17 miliarde de euro.

Cele doua marci auto din Germania sunt singurele de pe piata auto europeana care si-au gasit locul printre marile companii ale Batranului Continent.

Via | Wireless B&T

Taguri: BMW, Mercedes

Comentarii (10)

  • nimic nou, Merc si Bmw ftw! :)
    0 0
  • noname00
    Link?
    V-as ruga frumos, daca se poate, la finalul fiecarei stiri sa puneti si voi un link catre site-ul de unde ati preluat stirea, sau un site unde sunt mai multe detalii despre ceea ce se scrie in acea stire.
    0 0
  • @ noname00
    existe un link si o sursa - exact la final, vizavi de "Via|"
    0 0
  • Crysty
    Mercedes
    Era de asteptat ca Mercedes-Benz sa fie peste Bmw! E adevarat ca la mica distanta dar e totusi peste vechii rivali! Nu se spune nimic de Audi, Volkswagen sau Porsche( Porsche-intr-o stire aparuta de curand era cea mai de succes marca din lume sau ceva de genul asta ). Bafta celebrilor concurenti amintiti la inceputul comentariului!
    0 0
  • mda
    ACOLO LE E SI LOCUL ! MAI PE LA COADA , ASA........ BAUTORII COMUNISI DE BERE........
    0 0
  • sunshine64sm
    Pe locul 11 este Logan :D
    ...statistica a stabilit doar primele 10 locuri.
    0 0
  • mda....
    am vazut ca brandu lansat de tine triumfa e pe primul loc....in afara de logan tunat ce mai ai in cap bai nene?!!
    0 0
  • george.b
    degeaba....n-ai cu cine
    te agiti degeaba gigi asta de cand am intrat eu pe acest site spune de germania ca e o tara comunista.lasa-l ca traieste el bine in democratie .....
    0 0
  • LilShaq
    romania
    in articolul de pe site-ul citat spune ca romania e cea mai prost cotata tara raportat ca brand/GDP adica 0,05% :)) cred ca acest 0,05% este logan!
    0 0
  • tilutza
    wow
    nu-mi vine sa cred... Compania aia de porcarii este pe locu 2 ? Vai ... ce dezastru. Mi se pare o hidosenie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru