Mercedes si BYD vor construi un model electric in China

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 11.03.2010
Constructorul german si cel chinez au semnat un parteneriat care va aduce beneficii pentru ambele parti in segmentul vehiculelor cu emisii zero. Primul rezultat al colaborarii va fi un vehicul electric.

Mercedes paseste hotarat pe segmentul vehiculelor electrice si cauta un aliat puternic in acest sens. Constructorul din Stuttgart a luat deja in considerare sprijinul unei alte companii, drept pentru care nemtii au semnat un acord de colaborare cu chinezii de la BYD.

Parteneriatul tinteste dezvoltarea unor vehicule electrice si progresul ambelor companii in aceasta directie. Pentru inceput, Mercedes si BYD vor dezvolta un model electric, destinat exclusiv pietei din China. Ceea ce surprinde insa este nasterea acestuia sub un brand complet nou, menit sa gestioneze viitoarele vehicule electrice.

Nemtii au apelat la BYD pentru ca in acest moment chinezii exceleaza la capitolul baterii litiu-ion si in ceea ce priveste sistemele de gestionare a vehiculelor electrice. Tehnologia de care dispun asiaticii este foarte pretioasa pentru Mercedes, care vrea sa profite astfel de pe urma experientei BYD.

Pana cand vom vedea pe strada primul vehicul electric rezultat din colaborarea celor doua parti, Mercedes si BYD vor pune bazele unui centru de cercetare comun in China, unde vor fi proiectate, dezvoltate si testate viitoarele automobile cu emisii zero.

Un asemenea centru ar reprezenta un pas important pentru Mercedes in China, Tara Marelui Zid fiind cea mai mare piata auto a momentului.

In plus, in viitor, analistii estimeaza ca statul asiatic va deveni lider si in cazul autovehiculelor electrice inmatriculate, asadar o rampa de lansare pentru toti constructorii mondiali.

Dieter Zetsche, proaspat reales in fucntia de presedinte al Mercedes, a declarat ca intelegerea cu BYD reafirma intentiile Mercedes de a deveni un jucator important pe piata vehiculelor cu emisii zero.

Semnarea parteneriatului vine la numai cateva zile dupa ce Daimler si-a declarat intentia de a vinde actiunile detinute la Tata Motors si de a se concentra pe piata din China.

via | autoblog

Comentarii (7)

  • auzi tu . . . sa cumperi mercedes si sa fie chinezarie ... ce-a ajuns lumea asta :))
    7 1
  • @unckle
    nu prea te duce capu se pare.tot ce folosesti tu este chinezarie.
    BYD sunt cei mai tari din lume pe partea de acumulatori...se cam p....pe sanyo de la distanta...
    9 3
  • dadadadada
    Asta da ! MUltumesc ! mercedes kinezesc1 ineinteles , acolo le e locul ! bHahahahahaah ! Adevarul a iesit la iveala !!! MUltumesc !
    3 2
  • ionele, invata sa recunosti o gluma
    2 0
  • @Alex........
    ce vrei sa zici k mercedes i ca o chinezarie...??????
    voi fi io fan bmw la maxim da cand i vorba de masini adevarate de cand lumea si pamantu tot Merc imi vine primu in minte....
    2 1
  • AndreiRN
    Adaptabilitate
    Pai putin stiu ca mare parte din elementele de piele din masinile scumpe sunt produse in china. Sau dovedit capabili sa produca in volul la un pret favorabil firmelor mari asa ca o sa cam fie de toate pt toti facute in China. Cine munceste serios are si profit serios. Sunt curios ce piede de la Dacie/Logan provin din China.
    0 0
  • Bateriile de pe telefoanele Nokia sunt fabricate de BYD
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru