Mercedes va lansa in 2011 un E-Klasse hibrid-diesel

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 06.01.2010
Anul viitor Mercedes intentioneaza sa lanseze o versiune diesel hibrid de serie a modelului E-Klasse. Aceasta va fi botezata E300 Hybrid si va avea la baza dieselul de 2.2 litri.

Mercedes exploreaza noi oportunitati in segmentul hibrid si intentioneaza sa devina primul constructor care va oferi in productie de serie un diesel hibrid in clasa premium. Confirmarea vine din partea lui Dieter Zetsche, presedintele grupului Daimler, care a declarat ca sistemul de propulsie va debuta pe actualul E-Klasse incepand cu anul viitor.

Noua versiune va fi botezata E300 Hybrid si va fi pusa in miscare de o varianta revizuita a dieselului de 2.2 litri bi-turbo, regasit pe E250 CDI, de un motor electric si de un set de baterii litiu-ion similare cu cele introduse deja pe S400 Hybrid.

Sistemul hibrid ii va permite sedanului sa capete o autonomie demna de modelele din clasa mica, valoarea consmului urmand sa atinga o valoare de 4.2 litri/100 km. Cu toate acestea, motorul electric nu va putea fi folosit decat pentru a asista diesel-ul si nu pentru o functionare complet cu emisii zero.

Dupa ce va debuta pe actualul E-Klasse la sfarsitul lui 2011, dieselul hibrid va fi introdus treptat in toata gama Mercedes, urmand sa isi faca aparitia pe M-Klasse, G-Klasse, R-Klasse si GLK.

via | Autocar

Comentarii (3)

  • hmz
    din cate am citit motorul electric e doar pt a reduce consumul si a mai reduce din emisii si nu a le elimina de tot. unde e avantajul? daca vrei consum mic eventual si emisii mai mici ( cine are bani sas-i ia o astfel de masina cred ca-l doare undeva de ele sau habar nu are ce sunt astea) iti iei un motor de litraj mic ,
    0 4
  • NewSymbol
    probabil va avea un succes destul de mare printre taximetristii din vest, germania in special. Se stie faptul ca acestia sunt mari fani ai clasei E
    3 1
  • .......
    .........
    foarte bine
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru