Mercedes vrea Daimler inapoi de la Ford

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 23.08.2007
La 47 de ani dupa ce denumirea Daimler a ajuns (si) in posesia Jaguar si ulterior a Grupului Ford, Mercedes o vrea inapoi.

Mercedes a deschis discutiile cu diriguitorii Ford pentru ajungerea la un acord privind posibilitatea marcii germane de a utiliza denumirea Daimler in cadrul companiei.

Istoria numelui Daimler este complicata. In prima faza, evident, acesta i-a apartinut unuia dintre fondatorii Mercedes, Gottlieb Daimler (cel care, impreuna cu Wilhelm Maybach, a creat o societate de productie a motoarelor cu combustie interna). Gottlieb Daimler a facut apoi parte din doua societati care i-au purtat numele: Daimler Motoren Gesselschaft si Daimler Motor Company Marea Britanie. Ultima dintre acestea a intrat sub aripa Jaguar in 1960 iar de atunci pana in 2005 (odata cu Super Eight) modelele de top ale marcii au primit ca bonus si denumirea Daimler.

In cazul in care Ford va ajunge la un acord cu Mercedes, in acesta va fi stipulat clar modul in care va putea fi utilizat numele Daimler de catre ambele parti. Lucrurile au devenit insa intre timp destul de stringente pentru Mercedes, dupa despartirea de Chrysler, deoarece grupul ar trebui sa se numeasca incepand cu aceasta toamna Daimler AG.

Comentarii (2)

  • mercedes-benz-daimler
    mercedes-benz-daimler . Asta isi pun arborele genealogic in loc de sigla :)
    0 0
  • huh!
    Si daca Ford nu le da acceptul o sa se numeasca simplu AG?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru