MG se va fabrica in SUA!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 13.07.2006
MG, o marca prin excelenta britanica isi va pierde si ultimul strop de traditie cand noul proprietar, Nanjing, va produce modelele marcii in SUA.

Noul proprietar al drepturilor de asamblare a modelelor MG, firma chineza Nanjing Auto, a anuntat reinceperea productiei modelelor ex-britanice. Asamblarea va avea loc in trei uzine, una dintre acestea fiind situata in Statele Unite.

Uzina istorica din Longbridge, care a fost si ea concesionata la inceputul anului pentru 33 de ani, se va ocupa de acum doar de producerea lui TF Roadster. In schimb, uzina din Nankin (China) se va ocupa cu producerea a trei modele sedan, probabil generatiile urmatoare ale actualelor exemplare GM.

In sfarsit, situl de productie aflat in Ardmore (Oklahoma) va gazdui productia unui viitor coupe bazat pe roadsterul TF, a carui existenta nu a depasit insa, deocamdata, stadiul de proiect. Constructia uzinei americane va incepe in prima parte a anului viitor iar productia modelului propriu-zis va debuta in al treilea trimestru al anului 2008.

Proiectul va necesita o investitie de peste doua miliarde de dolari, insa nu va fi finantat de chinezi, fondurile provenind de la autoritatile statului Oklahoma si de la investitori privati.

Noua uzina va produce 550 de locuri de munca, ritmul de productie fiind de 12000-16000 de masini anual. 60% dintre acestea vor fi vandute in Statele Unite, restul fiind destinate Europei.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru