Michelin vrea sa cumpere Continental

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 22.09.2008
Cel mai mare producator de pneuri din lume, Michelin, este interesat de achizitia Continental.

Potrivit revistei germane Automobilwoche, directorul Michelin, Michel Rollier considera ca ar fi o oportunitate interesanta de afaceri achizitia diviziei de pneuri Continental.

Aceasta decizie este luata in calcul avand in in conditiile in care Schaeffler a achizitionat peste 48% din actiunile Continental in ultimele saptamani. Schaeffler a declarat in repetate randuri ca nu vrea sa distruga Continental, dar Michel Rollier priveste cu atentie orice oportunitate posibila in vederea unei preluari. Michelin a lansat doua avertizari privind profiturile in scadere anul asta si a vazut pretul actiunilor sale cum scade cu 40% de la inceputul anului.

Compania franceza spera sa isi majoreze profiturile prin dezvoltarea in pietele in crestere. Spre exemplu, Michelin este reprezentat mai slab pe piata exploziva din America de Sud.

Rollier se concentreaza si pe cresterea automatizarii si astfel reducerea fortei de munca si chiar inchiderea unor fabrici, declarand ca nu are de ales avand in vedere pretul ridicat al fortei de munca din Franta si Germania.

Via | JustAuto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru