Mini a bifat exemplarul cu numarul 1.500.000

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 07.07.2009
Noua generatie Mini a reusit sa se vanda in 1.5 milioane de exemplare, de-a lungul celor 8 ani de existenta pe piata mondiala.

MINI are multe motive de bucurie anul acesta. Dupa ce a implinit 50 de ani de existenta si a lansat o noua generatie cabrio, constructorul britanic mai reuseste o performanta istorica. De aceasta data ceremoniile se muta la uzina din Oxford, unde Mini sarbatoreste 1.5 milioane de unitati produse.

Noua generatie a modelului a atins acest prag istoric dupa numai 8 ani de existenta pe piata mondiala. Daca luam in considerare faptul ca Mini a vandut 5.3 milioane de exemplare ale modelului clasic in perioada 1959-2000, putem afirma ca actuala generatie reuseste o performanta notabila la capitolul vanzari.

Exemplarul cu numarul 1.500.000 este un Mini Clubman in culoarea Chili Red, care a fost scos de pe poarta uzinei din Oxford de ministrul englez al afacerilor, Ian Lucas, si de membrul consiliului director BMW, Ian Robertson.

In cadrul ceremoniei, Robertson a declarat ca "industria auto traverseaza acum o perioada mai grea si nimeni nu este imun crizei. Cu toate acestea, Mini pastreaza o deschidere larga catre public, cererea din ultimele luni fiind in crestere.

Pentru a pastra acest trend ascendent vom lansa in anii urmatori o serie de noi modele in gama Mini", a incheiat Robertson.

Succesul modelelor Mini se datoreaza in primul rand distributiei globale foarte bune, masina fiind prezenta in peste 80 depiete, si in al doilea rand echipei de peste 7000 de muncitori care se ocupa de productia mignonei.

via | WCF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru