Mini a creat o bicicletă care încape în portbagajul unei maşini mici

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 26.04.2011
Ce faci atunci când nu ai unde să-ţi parchezi maşina în centrul oraşului? Mini a găsit soluţia: parchezi maşina mai departe şi vii cu bicicleta pliabilă care încape în portbagaj!

Esential

499 de euro este preţul de listă al bicicletei pliabile Mini.

MINI a prezentat o soluţie foarte practică de mobilitate pentru fanii mărcii britanice: o bicicletă pliabilă construită special pentru a intra în portbagajul oricărei maşini existente pe piaţă, deci implicit al unui model Mini. Atunci când călătoreşti în oraş, pur şi simplu îţi parchezi maşina în afara zonei aglomerate, apoi continui pe bicicletă şi te relaxezi, este mesajul concentrat pe care oficialii Mini îl transmit în comunicatul oficial de presă care însoţeşte imaginile oficiale ale bicicletei.

Evident, avantajele bicicletei create de Mini nu se opresc la dimensiunile ultracompacte ale acesteia. Vorbim de un mijloc individual de transport care cântăreşte doar 11 kilograme mulţumită componentelor sale foarte uşoare (cadru din aluminiu şi mecanism de pliere din titan şi carbon). Cu toate acestea, atunci când este desfăcută, bicicleta arată ca una pliabilă de dimensiuni normale, cu roţi de 20 de inch şi cu 8 viteze de rulare. Foarte interesantă soluţia găsită pentru lanţul verde fluorescent: acesta este acoperit cu teflon, material care pe de o parte reduce frecarea şi uzura, iar de pe altă parte evită murdărirea cu ulei şi vaselină. 

Bicicleta creată de Mini dispune de toate elementele necesare rulării în diguranţă pe timp de ploaie (apărătoare frontale şi posterioare) sau de noapte, confortul fiind asigurat de o şa din gel care se modelează după formele anatomice ale posesorului bicicletei.

Bicicleta pliabilă Mini va putea fi comandată de pe site-ul oficial Mini începând cu luna august a acestui an. Conform magazinului online de biciclete Veloteca.ro, preţul său, 499 de euro, se află la limita inferioară a bicicletelor de acest tip disponibile în România.

via | Mini

Comentarii (6)

  • Anonimus
    Foarte tare ideea!

    PS: ai un mic typo in lead, "poiabila" in loc de "pliabila"
    1 1
  • bicicleta 500euro
    Pegas
    2 0
  • Merc Driver
    Ce abureala!
    De mai bine de 10 ani londonezii folosesc folded bikes ca sa se duca la servici! Cu preturi intre 100 si 1000 de lire si greutati intre 3-4 kg si 12 kg, vin chiar su geata speciala in care sa cari bicicleta cand mergi cu trenul sau sa iti pui casca si accesorile reflectorizante care sunt obligatorii in Londra (http://www.brompton.co.uk/page.asp?p=3060). "Inventia" celor de BMW e mai degraba o copiere trista.
    2 0
  • "Cu toate acestea, atunci când este desfăcută, bicicleta arată ca una pliabilă de dimensiuni normale, cu roţi de 20 de inch şi cu 8 viteze de rulare"
    alea sunt roţi de 20 de inch la voi?
    1 0
  • @alinusu:
    Ai sa fii uimit, dar DA, chiar sunt roti de 20". Mai intereseaza-te si tu despre biciclete si ai sa vezi ca asa e.
    1 0
  • mda într-adevăr. eu m-am luat după roţile maşinii, aproximativ acelaşi diametru(din poză), care sunt de 16 dar dacă pui şi înălţimea flancului pneului îţi dă aproximativ 20 de inch.
    my bad!:D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru