Mini ar putea aduce la Geneva un vehicul comercial

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 03.01.2012
Mini pregăteşte un model de nişă care ar putea transforma transportul mărfurilor într-o distracţie: un vehicul comercial bazat pe Clubman, anunţat de nemţii de la AMS.

Surse din cadrul BMW au confirmat pentru cei de la Auto Motors und Sport debutul unui concept numit MINI Cargo la Salonul Auto de la Geneva. Denumirea modelului îi defineşte şi existenţa - creaţia mărcii britanice deţinute de BMW Group va fi un vehicul comercial bazat pe Clubman, care a renunţat la bancheta din spate în favoarea unei podele plate, ideală pentru transportul cu stil al mărfurilor. La fel ca în cazul oricărui alt vehicul comercial, geamurile laterale spate vor fi eliminate în favoarea unor plăci de metal, iar luneta ar putea fi şi ea eliminată.

Pentru moment, noul Mini Cargo nu a fost confirmat de oficialii BMW. Mini nu este la prima ispravă de acest gen, având o conversie a modelului Traveller în producţie preţ de 22 de ani, între 1960 şi 1982. Respectivul model, numit Mini Van la debut şi redenumit Mini 95 în 1978, avea o masă la gol de 0.95 tone şi putea să transporte un sfert de tonă la bord. Modelul era semnificativ mai ieftin decât un Mini Traveller, deoarece vehiculelor comerciale nu li se aplicau taxe de vânzare.

Britanicii au vândut 512.494 unităţi, iar modelul a fost construit şi într-o versiune pick-up.

De la preluarea mărcii Mini în anul 2000, cei de la BMW nu au făcut asemenea experimente. Cu toate acestea, constructorul britanic a prezentat o serie de concepte în ultimii ani, unele amintind de modele de serie din trecut, cum ar fi Moke. În anul 2009, Mini a aniversat 50 de ani de existenţă, iar evenimentul a fost sărbătorit pe mai multe pieţe de numeroşi fani ai mărcii britanice.

Via | AMS

Foto - Mini Clubman Concept

Comentarii (2)

  • un pic ciudat
    Cand primul Mini a aparut era o masina foarte accesibila ca pret, dupa anii 90 s-a transformat intr-o masina "burgheza cu pretentii" cu costurile suplimentare aferente pentru clienti care stiau ce-si doreau de la o masina de acest gen (masina isi merita banii am mers o singura data cam 100Km m-am simtit foarte bine era Mini One)
    Cred ca cei de la Mini sunt jenati tare rau de Fiat 500 daca au ajuns sa se gandeasca la asa ceva
    0 0
  • Si asa Mini se face Mari!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru