Mini Cooper S si Clubman, versiuni de performanta

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 25.02.2008
Mini si John Cooper Works au creat versiunile de performanta ale modelelor Cooper S si Clubman.

Esential

238 de km/h pot atinge cele doua versiuni de performanta Cooper S JCW si Clubman JCW.
29.500 de euro costa noua versiune de perfromanta Mini Clubman JCW.
6.5 secunde ii sunt necesare noului Cooper JCW sa atinga 100 de km/h.
208 cai putere dezvolta propulsorul instalat pe cele doua versiuni de performanta.
280 Nm este valoarea maxima a cuplului motor.

MINI se pregateste de Salonul Auto de la Geneva cu doua noi premiere, anticipate de fanii brandului britanic inca de anul trecut. Subsidiarul BMW a pregatit versiunile de performanta ale modelelor Cooper S si Clubman cu ajutorul celor de la John Cooper Works (JCW).

Potrivit comunicatului de presa oficial, emis astazi de Mini, cele doua versiuni de performanta JCW sunt echipate cu un propulsor de 1.6 litri, supraalimentat, care dezvolta 208 cai putere si un cuplu motor de 260 Nm, care poate creste pana la 280 de Nm multumita functiei overboost. Cuplul se simte cel mai bine intre 1850 si 5600 de rpm.

Performantele celor doua versiuni sunt si ele foarte bune, Cooper S JCW accelerand de la 0 la 100 de km/h in 6.5 secunde. Clubman JCW sprinteaza la aceeasi viteza in 6.8 secunde. Viteza maxima este aceeasi in cazul ambelor versiuni de performanta: 238 de km/h.

Pentru a putea face fata noului aport de putere, JCW a echipat cele doua versiuni cu un nou sistem de franare si suspensii si a adus o serie de modificari cutiei de viteze. Schimbari se resimt si la nivel vizual, interiorul si exteriorul inspirand acum un un aer mult mai sportiv.

Vanzarile vor incepe in vara acestui an, preturile urmand sa porneasca de la 27.700 de euro pentru Cooper S JCW si de la 29.500 de euro pentru Clubman JCW.

via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • Critical
    compliementi bellissimo ma molto eizomonante sono gli spari al rilascio peccato che la mia cooper nn li fa ..vorrei chiederti una cosa:ma se monto anch'io lo scarico jcw perf2 sulla cooper 115cv pif9 o meno che risultati otterf2 a livello di sound? (ho gie0 filtro bmc e centralina rimappata) ciao grazie e ancora complimenti
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru