Mini Cooper-ul electric intra in productie

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 12.07.2007
Americanii de la Nevada Hybrid Technologies vor produce in serie versiunea electrica modelului britanic Mini Cooper.

Mini Cooper se va inscrie si el in randul vehiculelor electrice care intra in productie. Micul model britanic s-a bucurat de doi ani de zile de grija celor de la Nevada Hybrid Technologies care au dezvoltat un motor electric alimentat de o baterie all-lithium. Aceasta cantareste 250 de kilograme si are nevoie de 7 sau 8 ore pentru a fi incarcata de la o priza normala.

Bateria suporta pana la 1500 de reincarcari, alimentand cu succes motorul de 105 cai putere. Multumita greutatii sale scazute (1315 kilograme) si a bagajului de putere, Mini Cooper poate atinge 0-100 km/h in doar sase secunde si o viteza maxima de 128 km/h. Insa o solicitare mai mica a masinii permite o durata mai lunga de viata a bateriei, care dupa o simpla reincarcare ofera o autonomie de 193 de kilometri.

Americanii de la Hibrid Nevada Technologies importa sasiul si trenul de rulare de la uzina britanica din Oxford si apoi convertesc modelul intr-unul electric la uzina lor din Carolina.

Comentarii (2)

  • Electric Car
    Sa nu fie o mare teapa ca GM EV1 care s-a produs in serie si s-a vandut doar in leasing si poc.. a fost retras dupa 5 ani si distrus.
    0 0
  • Gusa.cosmin gusa
    abureala.nu este tocmai masina potrivita pentru asa ceva.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru