Mini Goodwood: versiuni de lux care vor costa 47.000 de euro

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 29.04.2011
Mini se gândeşte la o divizie de lux, asemeni celei de performanţă JCW. Noua divizie va personaliza 1000 de exemplare cu ajutorul celor de la Rolls Royce.

Esential

47.000 de euro va costa versiunea de lux Mini Goodwood.
1000 de exemplare de lux va produce Mini cu ajutorul Rolls Royce.

MINI ar putea să se lase inspirat de versiunea Goodwood, expusă săptămânile trecute în cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Derivatul modelului britanic este de fapt o interpretare de lux, menită să atragă atenţia publicului din China.

Experimentul britanicilor ar putea să aducă însă publicului din toată lumea o nouă diviziei în cadrul Mini, asemănătoare celei de performanţă John Cooper Works (JCW). Noua aripă Mini ar urma să se ocupe de personalizarea unor versiuni de lux ale modelelor deja existente. Produsele finale vor purta eticheta Goodwood, asemeni versiunilor de performanţă, recunoscute după logo-ul JCW.

Surse din interiorul Mini vorbesc deja despre o producţie limitată la 1000 de exemplare Goodwood, destinate comercializării începând cu 2012. Pe piaţa din Europa, valoarea unui asemenea Mini de lux va ajunge chiar şi la 47.000 de euro.

Ediţia specială va fi disponibilă în doar două culori de caroserie metalizate: Diamond Black, al celor de la Rolls Royce, şi Reef Blue, cunoscută deja fanilor Mini.

Pentru a fi recunoscute, cele 1000 de exemplare personalizate vor purta o placă pe care va sta scris "One of 1000".

Mini susţine că versiunea de lux Goodwood a fost creată în colaborare cu divizia de personalizare Rolls Royce, în cadrul uzinei din Goodwood, căutând să reflecte luxul britanic desăvârşit. Supervizat de Alan Sheppard, designerul Rolls Royce, modelul Mini Goodwood foloseşte materiale şi furnizori care lucrează de obicei cu producătorul de limuzine.

Întreaga planşă de bord, consola centrală şi scaunele sunt îmbrăcate în piele Rolls Cornsilk, iar lemnul folosit provine tot de la limuzinele britanice. Alături de aceste detalii de lux, Mini Goodwood oferă faruri bi-xenon şi un sistem audio de înaltă fidelitate, semnat de Harman-Kardon.

Sub capota modelului se va afla propulsorul pe benzină de 1.6 litri şi 186 de cai putere, regăsit pe Cooper S, asistat de o cutie manuală sau de una automată, ambele cu şase rapoarte.

via | autocar

Comentarii (7)

  • SUBLIM
    E cu o clasa peste tot ce incearca ceilalti sa afiseze in aceasta categorie. E un raspuns pur englezesc la atacurile nemtilor,italienilor si francezilor. E demonstratia suprema ca a fi clasic nu inseamna a fi depasit! BRAVO
    7 3
  • interiorul e oribil
    7 8
  • 47 k un mini ????
    .... chiar ca e oribil
    lemn in masina ... mare kitsch .....
    fitze englezesti
    6 7
  • ha ,ha ,ha
    Vezi ca ala chiar e lemn nu vreun plastic obosit,covorasul ala e de lana, si daca ai un rolls,sau bentley sau ason cred ca sotiei,fiicei,amantei iar sta bine in asta
    7 1
  • octav_bmw
    depinde de gusturile fiecaruia.sincer nici mie nu-mi place lemnul sau mai ales imitatiile mai degraba as preferea aluminiu.oricum cu 47k prefer sami iau un BMW seria 3 full decat sa dau pe un mini
    2 1
  • @mihai
    stim...visul este un led pe sub masina altul care sa inconjoare numarul de inmatriculare, un catel ce da din cap pe bancheta din spate si un galbenus de ou kinder infipt in antena de 3 metri lungime...daca am uitat ceva imi cer scuze, cocalarismele imi sunt complet straine

    puiutz....lemnul in interioarele masinilor e prezent inca inainte de a aparea tu ca biped pe pamantul asta, capisci? Asa ca lasa oribilitatile la mometul in care te uiti in oglinda, ok?
    2 2
  • cristy
    mini
    e o masina foarte frumoasa si respect masinile clasice chiar dak am 18 ani da nu mas vedea in asa ceva in special la pretu asta
    la banii astia as lua ceva ... mai sport
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru