Mini sponsorizeaza expozitia unui pictor roman la New York

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 04.09.2009
Mini va sponsoria o expozitie din New York care va prezenta operele lui Ion Grigorescu si ale lui Lili Dujurie.

MINI este sponsorul exclusiv al unei expozitii din New York, care va prezenta operele lui Lili Dujurie si Ion Grigorescu. Cei doi artisti au avut expozitii numeroase in Europa incepand cu sfarsitul anilor 1960. Ion Grigorescu este un pictor, desenator si eseist roman, care abordeaza teme precum sexualitatea, corpul uman, peisajul si mai ales omniprezenta politicului.

In timpul regimului comunist, artistul si-a desfasurat activitatea pe ascuns, autocenzurandu-se. Opera sa a ramas mult timp necunoscuta, reputatia sa traversand frontierele Romaniei numai de putina vreme. In prezent, Ion Grigorescu este considerat un artist de exceptie, iar operele sale sunt repere pretioase in peisajul artistic contemporan.

Proiectul finantat de Mini este denumit Ludlow 38 si este realizat in colaborare cu echipa de la Kunsthalle din Cologne. Expozitia va prezenta trei filme si o serie de fotografii realizate de Ion Grigorescu, precum si un desen preparator. Alaturi de operele artistului roman, expozitia va prezenta si opera lui Lili Dujurie, care va prezenta o creatie intitulata "Imperialismul American", care este compusa dintr-o serie de colaje mai vechi si anumite planse din otel care sunt prezentate pe un perete vopsit.

Britanicii de la Mini au finantat inchirierea spatiului de expozitie si transportul operelor de arta pana in locul respectiv.

Via | Germancarscene

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru