Mitsubishi i-MiEV s-a vândut ca pâinea caldă în Norvegia

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 07.12.2011
Mitsubishi i-MiEV a ajuns în garajul a 1000 de norvegieni. Din luna ianuarie şi până în prezent, modelul electric al japonezilor a fost un succes.

Esential

1000 de unităţi i-MiEV a vândut Mitsubishi în Norvegia.

Piaţa din Norvegia manifestă un apetit deosebit pentru vehiculele electrice, iar Mitsubishi a conştientizat această particularitate extrem de repede. Constructorul japonez a fost răsplătit cu rezultate bune, i-MiEV devenind un best-seller în segmentul său. Din ianuarie 2011 şi până în prezent, Mitsubishi a ocupat prima poziţie în segmentul mini cu versiunile electrice şi pe benzină ale noului i-MiEV.

Mai mult decât atât, primul model electric de serie al niponilor a reuşit să totalizeze deja 1000 de clienţi în Norvegia, ocazie cu care, Mitsubishi a şi organizat o ceremonie pentru a celebra performanţa. Alături de Erik Solheim, ministrul mediului şi dezvoltării în Norvegia, oficialii Mitsubishi au înmânat cheile vehiculului cu numărul 1000 şi au reafirmat importanţa acestui tip de propulsie pentru viitor.

Piaţa din Norvegia absoarbe tot mai multe maşini electrice mulţumită ajutoarelor oferite de stat pentru toţi cei care cumpără vehicule eco.

De asemenea, infrastructura de încărcare s-a dezvoltat rapid. 

via | theautochannel

Comentarii (6)

  • Frumos...
    da dar se numeste Norvegia nu Romania! e de asteptat o tara cu o mentalitate sanatoasa si potenta financiara sa aiba aspiratii spre masinile electrice!
    14 7
  • Semtex82
    Norvegia -40 de grade Celsius!

    Cam atat de temerile legate de rezistenta bateriilor la temperaturi extreme si frica de electrocutare la inundatii... Odata cu renasterea masinilor electrice au aparut multe legende in genul celei cu aparatul foto care iti "fura" sufletul si te lasa o cochilie goala :)) Sa fim seriosi... masinile electrice vor coexista cu cele pe hidrogen si ardere interna multi ani de acum incolo... exista loc pentru toata lumea... insa ce ma dezamageste e ca Mitsubishi si alti constructori nu au inca convingerea necesara ca electricele sunt foarte importante... sigur, multi constructori au scos masini 100% electrice, insa cati au investitii care sa stea in spatele produselor? Adica in afara de Renault-Nissan care a investit pana acum vreo 6 miliarde de dolari in infrastructura si produse, nu vad niciun mare concern auto prea dedicat... Mai multa transparenta din partea Toyota, General Motors si VW as dorii
    16 4
  • Cristi
    @Seltex82
    ai rabdare! Se cerceteaza pe rupte in domeniul masinilor de la mici pana la camioane pe motorizare electrica. De la sisteme de infrastructura conectare cu retelele electrice la baterii. Laboratoarele se bat cu astfel de proiecte.
    4 4
  • Semtex82
    @Cristi
    Eu nu sunt un contestatar al masinilor electrice, deci rabdare am, insa problema e ca nu prea se vad investitiile concrete in infrastructura din partea TUTUROR constructorilor implicati... ma asteptam la mai mult...

    http://www.automarket.ro/stiri/nissan-va-dona-400-de-statii-de-incarcare-a-masinilor-electrice-in-toata-41658.html

    http://www.automarket.ro/stiri/nissan-a-inventat-sistemul-care-incarca-masina-electrica-in-10-minute-41069.html
    4 0
  • Masini electrice
    Investitii in domeniu sunt, doar ca nu poti forta peste masura - este un proces de durata, care implica maturizarea tehnologiei si reducerea costurilor, dezvoltarea infrastructurii, facilitati fiscale, atragerea de noi clienti etc.
    Bravo celor care deja au facut pasi concreti in aceasta directie, ei sunt pionerii acestui nou trend. Ceilalti asteapta doar ca cineva sa le curate drumul ...
    2 0
  • Semtex
    "Ceilalti asteapta doar ca cineva sa le curate drumul"

    De acord cu afirmatia asta. Restul e discutabil.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru