Mitsubishi inchide divizia Ralliart

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 11.03.2010
Japonezii de la Mitsubishi au anuntat ca vor inchide divizia Ralliart in aceasta luna. Modelele Ralliart vor fi disponibile in continuare, dar inginerii niponi nu vor dezvolta modele si componente noi.

Divizia de performanta Ralliart a japonezilor de la Mitsubishi va fi inchisa din cauza lipsei de fonduri. Se pare ca aceasta divizie este victima implicarii din ce in ce mai scazute a niponilor in motorsport si a vanzarilor extrem de scazute pe care le-au intampinat. Totodata, multitudinea de componente aftermarket disponibile pentru modelele Mitsubishi care aveau si o versiune Ralliart a redus interesul clientilor pentru aceste modele.

Inchiderea diviziei de performanta Ralliart nu inseamna sfarsitul modelelor Lancer Ralliart, Lancer Sportback Ralliart si Colt Ralliart. Oficialii Mitsubishi au declarat ca le vor produce in continuare, dar viitorul acestui gen de modele este incert. Practic, cei de la Mitsubishi pot sa produca oricand un nou model Ralliart deoarece detin toate drepturile legate de acest nume si de sigla respectiva, dar decizia finala va fi luata in functie de vanzarile pe care le vor inregistra aceste modele.

Din pacate pentru fanii si clientii Mitsubishi, componetele si accesoriile Ralliart nu vor mai fi disponibile.

Astfel, toate elementele de caroserie, accesoriile vestimentare si elementele de la interior ce purtau sigla Ralliart nu vor mai fi disponibile pentur clientii producatorului nipon. Din fericire, piata de componente aftermarket are o oferta bogata pentru acest producator, clientii Mitsubishi avand suficiente posibilitati in afara de componentele Ralliart.

Divizia Ralliart a fost fondata in aprilie 1984, iar inchiderea acesteia a fost stabilita cu doar doua luni inainte de aniversarea a 26 de ani de existenta.

Via | Autoblog

Comentarii (6)

  • Scumpul meu
    Seby Toma, sa inteleg ca Lancer Evolution nu se mai fabrica?
    0 3
  • ba da
    nu, lancer rallyart, colt rallyart si celelalte modele rallyart nu se mai fabrica, Evolution se mai fabrica.
    3 0
  • sau nu
    de fapt toate se mai fabrica, nu se mai dezvolta altele noi de acum incolo
    3 0
  • the hep
    ce pacat.... numai lucrurile bune dispar :(
    3 1
  • mitsu
    Mitsubishi nu sta, din pacate, prea bine d.p.d.v. financiar si lucrul asta se vede! Pacat!
    3 0
  • .................
    ....................
    PACAT, o sa-mi lipseasca micul " razboi" dintre mitsubishi si subaru. Pacat ca asa marci incet incet ,incep sa-si piarda din valoare. Inainte numele de subaru sau mitsubishi ma duceau cu gandul la raliu si performanta. Acum numele ma duce la o amintire:(
    Dar nu sunt singurele care sau dus.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru