Mitsubishi lansează în Japonia un iMiEV cu 30% mai ieftin

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 15.06.2011
Mitsubishi scade cu 30% preţul versiunii de bază a modelului electric iMiEV în Japonia. Autonomia versiunii "low cost" a lui iMiEV este de 120 de kilometri.

Esential

17.000 de euro va fi preţul de pornire al lui Mitsubishi iMiEV în Japonia după lansarea noii versiuni.

Constrânşi de preţul mai bun pe care îl oferă Nissan pentru electrica Leaf, cei de la Mitsubishi au anunţat că vor tăia din preţul de listă al lui iMiEV în Japonia pentru ca modelul electric de oraş al mărcii să se alinieze la noile standarde de preţ legate de acest tip de autoturisme. 

Conform primelor informaţii, scăderea de preţ nu va fi deloc de neglijat, Mitsubishi urmând să taie 30% din preţul de listă al modelului său. Obiectivul japonezilor este ca modelul lor să atingă un preţ mai mic de două milioane de yeni (circa 17.000 de euro), cu bonusul guvernamental inclus.

Evident, acest lucru nu se va putea face fără a elimina o parte din cel mai costisitor element al maşinii, pachetul de baterii. Astfel, pentru a ajunge la un preţ competitiv, Mitsubishi iMiEV "low cost" va avea o autonomie scăzută cu 40 de kilometri (120 în loc de 160), însă Mitsubishi susţine că aceasta este suficientă pentru mai mult de 80% dintre cei care circulă zilnic cu maşina prin oraşe. 

Versiunea cu 30% mai ieftină a lui iMiEV va fi lansată în Japonia în această vară, aceasta urmând să fie succedată de o versiune semiutilitară a lui iMiEV.

Aceasta din urmă va intra pe piaţă la toamnă.

via | Nikkei

Comentarii (1)

  • Sacrifici spatiul, ok, dar si AUTONOMIA?!! Strategia lor de a micsora autonomia pentru un pret redus nu cred ca va avea succes. E o prostie, iar oamenii nu vor dori sa faca asemenea compromis. Mai bine isi cumpara ceva bun de la inceput. Cum ar fi un Nissan Leaf. O compacta la pret de Golf diesel.
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru