Mitsubishi: "Nu ne întoarcem în WRC și în Raliul Dakar"

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 07.02.2011
Doi dintre oficialii Mitsubishi Europe au declarat pentru Automarket.ro că revenirea mărcii în motorsport este exclusă în viitorul apropiat.

Mitsubishi nu își va face reintrarea în sporturile cu motor în următorii ani, oficialii mărcii japoneze considerând că imaginea sportivă pe care modelele lor o au după participările anterioare în WRC și Raliul Dakar fiind suficientă pentru a atrage clienții.

"Nu vom reintra în motorsport. Nu avem nevoie. Toată lumea știe că un Lancer Evolution este un Lancer Evolution, o mașină capabilă. Și toată lumea știe că Pajero este un Pajero, un off-roader veritabil. Am câștigat Raliul Dakar de 13 ori, de 14 ori. Care e scopul, până la urmă? Am oprit activitatea în WRC în 2005 din cauza banilor. Mitsubishi a ieșit din motorsport în 2006 și strategia noastră s-a schimbat de atunci, pentru că preferăm să ne concentrăm pe dezvoltarea tehnologiilor și a modelelor verzi", a declarat pentru Automarket.ro Daniel Nacass, directorul de comunicare al mărcii Mitsubishi.

Conform oficialului mărcii nipone, o mare parte din echipa care se ocupa de activitățile Mitsubishi din motorsport a fost relocată în biroul de dezvoltare a tehnologiilor ecologice în momentul în care marca a hotărât schimbarea strategiei de dezvoltare.

 

 

Comentarii (2)

  • Aiurea...
    Pai atunci de ce nu inchid fabrica... Asta era esenta Mitsubishi: 4x4 si Lancer evo, si asta datorita motorsportului. Astfel se pierde identitatea marcii. Sau poate de acum isi vor promova imaginea prin Colt:))
    8 0
  • dezamagitor.....
    Tocmai asta e marea mea dezamagire legata de Mitsubishi! Au renuntat la Dakar si la lupta cu VW! Au pierdut pe aceasta cale si un potential client!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru