Viitorul Mitsubishi Lancer Evolution ar putea deveni hibrid

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 13.06.2010
Mitsubishi dorește ca viitoarea generație a lui Lancer Evolution să utilizeze un tren de rulare hibrid. Acesta ar urma să dispună de un propulsor diesel care va fi asistat de un motor electric.

În condițiile în care și constructorii de supercar-uri iau în calcul varianta producerii unui hibrid, japonezii de la Mitsubishi nu au altă soluție atunci când vine vorba de Lancer Evolution. Viitoarea generație a lui Lancer Evolution ar putea dispune de un tren de rulare hibrid care va utiliza un propulsor diesel asistat de un motor electric.

Prin utilizarea unui propulsor diesel, consumul de carburant va fi redus considerabil, iar mulțumită motorului electric emisiile de CO2 vor fi mai scăzute. Inginerii Mitsubishi anticipează că această combinație dintre un motor diesel și unul electric va face ca EVO XI să sprinteze de la 0 la 100 de km/h în mai puțin de cinci secunde, iar emisiile de CO2 vor fi de aproximativ 200 g/km.

Pentru a îmbunătăți manevrabilitatea, inginerii Mitsubishi au pregătit pentru noul EVO XI o versiune revizuită a sistemului de tracțiune 4x4, S-AWC care integrează controlul tracțiunii, frânării și al direcției.

Via | Leftlanenews

Comentarii (3)

  • Interesanta combinatia daca luam in calcul aparitia pe noul EVO a unui diesel de performanta de la VAG ( apropo.. audi a castigat iar Le Mans cu TDI ? )
    2 3
  • NU!
    Nu si asta frate, mai lipseste sa-l faca hatch ...
    1 2
  • .... ceea ce nu inteleg la acest site este utilitatea acelor "calificative" ... de exemplu : scrie mai sus un kkt ... care nu are nici o legatura cu idioteniile debitate de retarzii aia de se cearta non-stop ca bmw/audi este mai jmeker ca audi/bmw ...si totusi se gasesc 2 care sa aiba obiectii la acel comentariu ... impresionant :(
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru