Mitsubishi Pajero este disponibil şi ca ambulanţă în România

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 10.06.2010
Mitsubishi oferă în România o versiune specială a modelului Pajero. este vorba despre varianta de intervenţie a modelului, care poate acţiona pe post de ambulanţă în zonele greu accesibile.

După ce a pus la dispoziţia Poliţiei Române un Lancer Evo X, Mitsubishi revine în atenţia autorităţilor cu un alt vehicul util. De această dată, maşina se adresează celor care vor să salveze vieţi şi au nevoie de un automobill capabil să se descurce pe orice tip de teren.

Mai exact, Mitsubishi oferă în România posibilitatea de a face dintr-un banal Pajero un vehicul de intervenţie cu pedigree, care combină abilitatea modelului japonez în off-road cu dotările medicale necesare unei ambulanţe.

Versiunea de intervenţie are la baza un Pajero echipat cu motorul diesel de 3.2 litri şi 200 de cai putere. Modelul dispune de un cuplu motor de 381 Nm la 2000 de rotaţii şi de un reductor, pentru a putea face faţă oricărei provocări off-road.

Versiunea a fost însă modificată radical pentru a putea transporta o targa pliabilă, o rampă de urcare, un sistem de avertizare optico-sonor cu adresare publică, o staţie radio fixă, un radio-telefon mobil, mai multe prize interioare şi exterioare de 220V şi o instalaţie electrică cu sistem de încărcare a bateriilor pe timpul staţionării.

La bordul lui Pajero, echipajele medicale se vor folosi de o instalaţie de oxigen portabilă, de o trusă de resuscitare, de dispozitiv de extragere, de truse cu perfuzii, de defribilator, de termometre digitale şi de mască de insuflaţie.

Comentarii (11)

  • badea Gheorghe
    ......va fi multumit ca Salvarea ajunge si la stână!
    10 6
  • Victor
    Pajero
    Bai fratilor care faceti articole aici,motorul de 200 CP are un cuplu de 445 Nm si nu de 381 Nm,acest cuplu motor era disponibil la modelul cu 160 CP si cutie manuala exista o alta versiune cu cutie automata care ofera 170 CP si 373 Nm..mai documentativa si voi inainte de a scrie un articol nu doar asa bla bla uri,in rest ce sa spun,sunt un posesor de Mitsubishi Pajero(diesel,cutie manuala si versiune in 5 usi din 2008),este o masina excelenta la pretul ei(cel mai bun pret din acest segment),imensul dezavantaj il constituie motorul de 3,2L a carui ciliindree este absurda pt numa 0,2L trebe sa platesti un impozit dublu fata de un Q7 3.0TDI de ex,dar in rest este o masina excelenta
    8 4
  • Crisitian
    ultima tehologie :) pentru Romania=super afacere
    Cum au reusit astia sa scoata din 3.2 L diesel 381 Nm ?!
    S-au chinuit tare mult, de prin 1999.
    Cat e taxa de poluare la un 3.200 cmc cu co2 246 g/km Euro 4 ?

    5400 euro
    5 6
  • Crisitian
    Victoras lasa galagia ca esti depasit
    Citeste aici

    http://www.mitsubishi-motors.ro/Dotari-si-preturi_427.html
    0 5
  • Victor
    @Cristian
    http://www.mitsubishi-motors.ro/index.php?pagid=58&m=index&carid=104&bodid=151&engid=777&action=3 au rectificat am fct un lucru bun si uite la ce m am referit io la o versiune cu cutie automata care ofera 440Nm scz nu 445:D iar pt tine cuplul asta mic se datoreaza unui motor cu doar 4 cilindri in linie nu a unui V6 sau 6 in linie(bine tehnologia nu este una de varf dar este o masina foarte onesta si buna pe teren).
    5 1
  • .marius.
    Achizitii?!
    Cu banii de pe Pajero, luau o flota de Dustere.
    Snobism la nivel inalt.
    8 6
  • @marius
    mare prost esti.

    pai unde poti sa ajungi cu Dusteru tau si unde ajunge Pajero.
    k dusteru ramane inpodmolit si pe asfalt da pai pe un offroad de mare dificultate.
    oricum ai mintea limitata.
    8 13
  • @@ MARIUS
    Cred ca tu esti ala , pentru cateva cazuri izolate nu trebuie pajero, exista SMURD si nu cred ca pajero bate un elicopter... , asa ca are dreptate Marius, pentru drumuri mai proaste este suficient Duster si este si mult mai ieftinT
    11 5
  • :)
    Usor ma jignitaurilor.

    Eu ma intreb,oare in Duster ar incapea ceea ce au bagat astia in Pajero?
    2 7
  • pacient
    In Romania nu e bine chiar daca se aduce ceva nou sau nu asa ca ignorati comentariile.:D
    1 3
  • nu exista duster
    masina asta este montata de tatal meu.este facuta la firma ford colina motors .era achizitionata din 2009 cand inca nu se lansase duster! au fost investiti multi bani dar cred ca merita!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru