Modelele Porsche echipate cu transmisii PDK vor primi schimbator cu padele

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 04.09.2009
Porsche va oferi un sistem de padele pentru schimbarea treptelor de viteza in gama de optionale a tuturor modelelor echipate cu o cutie de viteze PDK cu dublu ambreiaj.

Germanii de la Porsche ar putea introduce sistemul de schimbat treptele de viteza cu padele pe toate modelele din gama care beneficiau de o cutie de viteze comandata electronic prin intermediul comenzilor de pe volan. Aceasta schimbare ar putea fi efectuata in urma criticilor vehemente pe care le-a primit sistemul Porsche de schimbare al treptelor de viteza prin intermediul butoanelor de pe volan. Schimbarea este valabila doar pentru modelele echipate cu transmisii PDK cu dublu-ambreiaj.

Primul model care a primit padele amplasate in spatele volanului pentru schimbarea treptelor de viteza este noul Porsche 911 Turbo. Modelele 911, Boxter si Cayman l-ar putea urma pe lista modelelor echipate cu acest sistem de schimbare al treptelor de viteza. Potrivit oficialilor Porsche, inginerii de test ai marcii din Stuttgart prefera sistemul de schimbare al treptelor cu butoanele de pe volan in defavoarea celui cu clapete amplasate in spatele volanului. Acest lucru ar putea fi legat de faptul ca inginerii Porsche testeaza de ceva ani acest sistem, si ca s-au obsinuit deja cu modul de actionare al acestuia.

Din fericire pentru cei care si-au cumparat deja un Porsche echipat cu o transmisie PDK, volanele celor doua modele sunt interschimbabile, iar modulul electronic de comanda al cutiei de viteze este acelasi, asa ca performantele nu vor fi alterate, iar modelele mai vechi vor putea fi modernizate usor.

Singurul element care a deranjat jurnalistii auto si clientii Porsche din intreaga lume la sistemul precedent de schimbare al treptelor prin intermediul butoanelor de pe volan era diferit de ceea ce au oferit ceilalti producatori pana acum, iar obisnuirea cu acest sistem dura ceva timp, deoarece modul de actionare era ilogic.

Via | CarAndDriver

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru