Motor de 1.6 litri pentru viitorul Saab 9-5

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 12.08.2008
Viitorul Saab 9-5 va primi ca motorizare de baza un propulsor de 1.6 litri supraalimentat, puternic si economic.

Saab se alatura initiativei celorlati constructori mondiali de a minimiza capacitatile cilindri ale motoarelor. Potrivit unor informatii neoficiale, constructorul suedez intentioneaza sa introduca un propulsor de 1.6 litri, supraalimentat, ca motorizare entry-level pentru 9-5.

Ceea ce mai trebuie stiut despre viitorul 9-5 este ca modelul suedez va fi dezvoltat pe platforma Epsilon II folosita si in cazul noului Opel Insignia. Acest lucru va duce inevitabil la cresterea dimensiunilor noii generatii si implicit la nevoia unor motoare puternice. Saab va compensa capacitatea mica a motoarelor cu o serie de supraalimentatoare capabile sa ajute propulsorul.

Viitorul 9-3, asteptat si el sa debuteze curand, va imprumuta platforma Delta, asemeni modeluluI Chevrolet Cruze si a altor exemplare din ograda GM, si probabil aceeasi unitate de 1.6 litri. Fanii diesel-ului vor putea regasi insa motorul V6 de 2.8 litri, un succes pentru actualele generatii.

Suedezii nu vor renunta nici la propulsia BioPower, care combina supraalimentatoare puternice cu motoare in patru cilindri, alimentate cu E85.

via | AutoBlog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru