MTM a dus un Audi A1 la 324 de kilometri pe oră!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 22.07.2011
Un Audi A1 care trece pe lângă tine la fel ca un Lamborghini Gallardo sau un Dodge Viper SRT-10? Acum este posibil, graţie tunerilor germani de la MTM.

Esential

4.5 secunde este timpul pe care îl face Audi A1 MTM pentru 0-100 km/h.

Maşinile de segment mic nu ies de obicei în evidenţă prin recorduri de viteză din simplul motiv că cifrele de top realizate de acestea nu se pot ridica la nivelul unor supercar-uri de top. Ei bine, această "tradiţie" începe să se clatine după ce tunerul MTM a reuşit să ducă un Audi A1 preparat la aproape 324 de kilometri pe oră.

Proba de foc pentru A1 MTM a avut loc pe circuitul italian de la Nardo, acolo unde modelul german modificat substanţial de inginerii companiei de tuning a atins 323.67 km/h în linie dreaptă. Evident, pentru a reuşi această performanţă, tunerul teuton a dotat cel mai mic model din istoria Audi cu un motor de 500 de cai putere şi 600 Nm. Puterea este transmisă toţilor din faţă printr-o cutie de viteze manuală cu şase trepte cuplată la o diferenţial cu alunecare limitată. Foarte interesant este faptul că maşina creată de către cei de la MTM nu beneficiază de nicio îmbunătăţire aerodinamică în comparaţie cu versiunea de serie, singurele modificări vizând partea tehnică.

Viteza maximă reuşită de inginerii MTM pe circuit cu Audi A1 este egală cu cea maximă atinsă de modele precum Lamborghini Gallardo LP560-4 Spyder şi Dodge Viper SRT-10 sau de monştri sacri ai industriei auto precum Lamborghini Diablo SV (1998-1999) şi Ferrari F40 (1987-1992).

Taguri: , Audi, Audi A1, Audi A1 MTM

Comentarii (6)

  • @
    Credeti ca rezista cusca asta la 324km/h ? O sufla vantul , si stabilitate are putin mai buna ca si un Sandero. De unde atata belsug ?
    7 18
  • ciprypop
    din ce motor??
    din ce motor au scos 500 cp??
    7 0
  • ha
    Cusca asta poate are 3000 kg!Si n-o sufla vantul atunci.
    3 2
  • @
    rdanai: cum imi demonstrezi ca are 3000kg ?
    3 1
  • 500cp puntea fata - fail
    e doar un stunt publicitar
    0 0
  • si Ford Focus RS are 305 cai toti pe puntea fata-toata lumea zicea cai bestiala cu exceptia faptului ca are tractiune fata.deci 500 de cai pe puntea fata-fail total parerea mea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru