Nebunie in SUA: 250.000 de masini cumparate in patru zile prin programul "Rabla"

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 31.07.2009
Americanii au epuizat tot bugetul destinat programului Rabla din SUA in doar patru zile. In aceasta perioada s-au cumparat 250.000 de masini.

Dupa doar patru zile de la inceperea programului "Cash for Clunkers" (echivalentul lui "Rabla" din Romania) in Statele Unite, americanii au epuizat intreg bugetul alocat de guvern acestei masuri de revigorare a pietei auto. Desi guvernul SUA a alocat 950 de milioane de dolari in acest sens, cei care au vrut sa isi schimbe masinile vechi cu unele noi au dat iama in showroom-uri si au terminat intreaga suma alocata intr-un timp record.

In SUA, fiecare posesor de masina veche care isi cumpara una noua si mai putin poluanta primeste un voucher care variaza intre 3500 si 4500 de dolari pe care il poate utiliza ca avans la cumpararea unui autovehicul nou. De luni pana joi, totalul masinilor inregistrate prin acest program a ajuns la 22.782, insa dealerii din SUA au avertizat guvernul ca din cauza birocratiei cererile sunt mult mai multe, totalul lor depasind cele 250.000 de unitati la care se asteptau oficialii americani initial.

"Merge atat de bine, incat am in showroom clienti nervosi ca nu ma pot ocupa de ei asa cum trebuie", a declarat pentru Freep.com Bill Golling, un dealer Chrysler-Jeep-Dodge din Bloomfield Hills.

Acesta reusise sa vanda 80 de masini in primele patru zile ale programului, o diferenta enorma fata de perioada ante-Cash for Clunkers.

In conditiile in care bugetul a fost epuizat in timp record, administratia Obama s-a straduit din rasputeri sa gaseasca noi sume pe care sa le aloce programului pentru ca acesta sa continue. "Trebuie sa ne asiguram ca exista destui bani care sa acopere tranzactiile care s-au realizat deja. Nu vrem ca dealerii sa se blocheze din aceasta cauza", a declarat Rae Tyson, purtatorul de cuvant al NHTSA, organizatia care vegheaza asupra industriei auto si traficului din SUA.

via | Freep

 

Comentarii (15)

  • Marius_New
    Masini de masini
    Woooow..... ce masinute sunt prezentate in fotografia de mai sus, pentru casare. Pe bune ca gipanul ala alb mergea reconditionat, atasat un carlig de remorcare, apoi agatata o remorca dupa el......si era beton pentru muncile agricole. Doamne ce risipa de bani si de materii prime, la una lume!!! :P
    18 4
  • pacat ca dacia nu e prezenta pe poiata din state
    o varianta hibrida s-ar fi vandut ca painea calda..:)
    5 3
  • !!!!!!!!!!
    Uai, de ce oare nu s-au gandit romano-francezii de la Dacia sa exporte niste Sandele in STATE ???????
    8 2
  • Marius_New
    O putea fi reconditionata masina aia alba, dar cine stie cat consuma la suta de kilometri.O zi buna
    12 0
  • ...romanii ar trebuii sa ia seama de la americani...aici pe rabla iti da 38 mil...acol da 3500 $$$...macar 80 de mil ar trebuii sa dea statul
    10 7
  • mama..........
    Decat sa bage 60 miliarde de dolari in industria auto, degeaba, mai bine lansau programul asta anul trecut si se lichidau stocurile........si toata lumea era fericita.................
    fraieri............
    4 2
  • iulian
    @scuderia
    ...iar tu ar trebui sa inveti sa scrii...
    1 3
  • pai p grand cherokee-ul ala nu lua mai mult de 4500 ?
    2 0
  • Bubblegum
    ce bine ...
    Pentru mine era buna oricare dintre cele cocotate sus , estetic inca arata bine , nu prezinta urme de rugina vizibile.
    Poate le cumpara romanii de la centrele de recoltare , si le aduc in Ro :)) Masina alba consuma 15-16 litri, plus o galeata de benzina :)
    3 0
  • Robert
    ..USA e USA
    Sistemul rabla e altul in USA. Nu faceti comparatie. Americanii incep si ei sa-si ia masini care consuma putin. Acele masini din din imagine consuma "15 kile si-o galeata". Nu cred ca cineva ar vrea sa le mai reconditioneze. Chiar daca benzina e mult mai ieftina aici.
    1 2
  • URAGANU
    afacere
    Acum cine este desept are legaturi in SUA poate aduce pe vapor in Romania de la 10 la 20 de masini clasa MICA sa le vanda aici si sa faca si un profit bunicel :)
    Ex: Masini Chrysler, Ford, Dodge pot fi luate cu sume incepand cu 200USD :) minim 1996. 10% vama + transport, inmatriculare pe Bulgaria si gata :)
    0 3
  • trweyts
    rsdhj
    mah ala nui grand gherokee ii opel monterey
    0 1
  • din franta
    vai ce prost sunteti
    trebuie sa fiu tampit sa ai masina inmatriculat in bulgaria, cumpar o masina il platesc, si il bag pe numele vasile din bulgaria, si cum te asigura ca assigurare sunt platit, cum te assigur ca azi maine vasile din bulgaria nu declar masina furat, va ganditi numai la cum sa iesi ieftin , la problem care pot sa iesi nicio data nu va ganditi , daca nu aveti bani de masina atunci mereti cu transport public fraierilor
    2 2
  • Mai Robert
    Mai Roberte mai, cum poti tu sa spui ca benzina la noi e mai ieftina ca la americani...mai roberte, n-ai auzit de vestitul galon de benzina care, este mai ieftin ca galonul de apa plata...mai roberte, tu nu sti ca toate razboaiele astea in orient, america de sud, etc...s-au dus pentru cresterea rezervelor americanilor de petrol...pai de aia au ei masini care consuma atat de mult, ca e benzina ieftina...ca daca era 4 lei litru iti zic eu ca se dadeau la dieseloase. Asa ca...scrie si tu ce cunosti, nu ce crezi :P
    2 0
  • carat morti
    Ba alo..eu m-am intors din state..3.75 galonul benzina star si 4.12 benzina premium echivalentul la noi 98 ..un galon are 3 si ceva apropape 4 litri.....deci...nu va mai mirati ca ii 3500 de dolari cash prima de casare...
    iar acolo daca vezi o masina murdara...ma refer plina de rahat de cal si de porumbei si de nori...sa zici ca ii sarbatoare ..eeu sunt din oradea...si pe E60 circula carutele ca in 1900 ...bot la bot...caca pe unde apuca...si iti vine un miros de cal...de iti bine sa f.... volanul..
    in america si bancile de stat sunt curate se vede lemnul frumos si masinile curate...iar serviciile..
    ok hai sa nu mai vorbim de sfinti si ingerasi ca nu ii bine...sa ne bucuram de ce avem si sa intram cu bine in noul an ....1901...
    cat despre dacia....nu stiu americanii ce au pierdut...ia va rog ..nu mai vorbiti urat de dacia si dati cautare pe google... YUGO..o masina de rahat care a ajuns in state cu motor de fiat..sa se vanda mai bine ca cele americane..ia cautati yugo 75 c a de ala am condus din pacate de la aeroport ...ca altceva cu cutie manuala nu era...sorry...
    mai eu ma mandresc cu dacia mea ...logan.. ca ii ok si merge bine..amu cutie automata si la americani cu ea..
    nu uitiati de YUGO sa cautati..
    hai si pusy
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru