Nepta, viitorul lui Laguna?

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 07.09.2006
Renault Nepta Concept este ultima creatie a designerilor casei franceze. Cabrioletul-prototip reprezinta o prima idee asupra celei de-a treia generatii Laguna.

Dupa ce Peugeot a anuntat lansarea noului 908 RC Concept iar Citroen a socat prin avangardismul conceptului C-Metisse, a venit vremea ca Renault sa intre in ecuatie. Iar necunoscuta acestei ecuatii a devenit acum publica: Nepta Concept.

Nepta este un cabrio care nu aminteste cu nimic de formele stilistice clasice pe care Renault le avanseaza prin modelele sale de serie, cum sunt Megane, Laguna sau Espace. Este insa vorba de un concept, iar in acest caz imaginatia poate trece dincolo de limitele admise de modelele de serie.

Principalele elemente interesante al modelului sunt trapa enorma (3760 mm) care tine loc de usi laterale si bancheta din fata care tine loc clasicelor scaune individuale. Conceptul masoara 4990 mm in lungime, astfel ca in eventualitatea in care elementele stilistice ale lui Nepta vor intra vreodata pe un model de serie acesta se va plasa undeva in varful gamei franceze.

Foarte interesanta este decizia Renault de a dota Nepta cu motorul V6 de 3.5 litri prezent pe 350Z.

Acesta a fost insa modificat, primind alaturi doua turbine care ajuta conceptul sa beneficieze de cifre impresionante: 420 de cai putere si 560 Nm. Puterea este transmisa rotilor posterioare via o cutie automata cu sapte trepte. Mai mult, masa proprie a conceptului este de doar 1490 de kilograme, acest lucru ajutand la o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 4.9 secunde.

Evident, conceptul nu va aparea in aceasta imagine ca model de serie, insa se pare ca liniile lui Nepta reprezinta o avanpremiera a ceea ce va insemna a treia generatie a lui Laguna.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru