Nissan a prezentat conceptul unui nou vehicul electric: New Mobility

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 01.11.2010
Conceptul Nissan New Mobility a fost prezentat astăzi de oficialii mărcii nipone. Acesta seamnănă foarte mult cu Renault Twizy ZE şi reprezintă viziunea viitorului mobilităţii pentru inginerii companiei japoneze.

Nissan a prezentat astăzi primele imagini ale conceptului New Mobility. Modelul seamnănă suspect de mult cu Renault Twizy ZE şi reprezintă viziunea celor de la Nissan privind viitorul transportului individual. Modelul în cauză oferă două locuri şi japonezii spun despre acesta că este la fel de manevrabil precum o motocicletă, dar fără riscurile aferente conducerii unui vehicul cu două roţi şi neplăcerile asociate acestuia. Potrivit celor de la Nissan, modelul New Mobility Concept este atât un mijloc de transport public prin închriere cu ora, cât şi un mijloc de transport corporate, utilizat în timpul programului de angajaţii care au nevoie de un vehicul de serviciu.

Dat fiind faptul că modelul nu are nevoie de combustibili fosili, New Mobility Concept emite zero grame de CO2 pe kilometru. Evident, la acest calcul nu a fost luată în seamă şi cantitatea de energie necesară producţiei, dar putem spune că aceasta nu este luată în seamă nici pentru vehiculele cu motoare cu ardere internă, deci producătorii de automobile sunt "chit" cu ecologiştii la acest capitol.

Nu există momentan nicio informaţie despre o eventuală introducere în producţie a acestui model.

Nissan se concentrează acum pe mobilitatea sustenabilă şi face acest lucru prin introducerea modelului electric Leaf pe o bună parte din pieţele pe care activează. Încă din luna decembrie a acestui an, clienţii Nissan din Japonia şi Statele Unite ale Americii vor primi primele exemplare Leaf, iar clienţii din Europa îşi vor primi şi ei maşinile comandate în decursul lui 2011. Partenerii celor de la Nissan, francezii de la Renault, vor lansa şi ei un vehicul electric în 2011 pe piaţa din Europa – Fluence ZE. Modelul respectiv va fi disponibil doar pe unele pieţe.

Via | Zercustoms 

Comentarii (1)

  • odin27
    Va mai amintiti...
    Va mai amintiti de BMW C1? Era un scuter acoperit, fara usi, care acum 10 ani costa 10.000 de marci. Renault si Nissan se pare ca vor propune un pret asemanator (cca 5000 euro, cat e acum un scuter de 125 cmc) niste vehicule vehicule de genul asta. In spirirul mobilitatii, ideea e buna, pt ca spre deosebire de BMW C1, Twizy si New Mobility au 4 roti, sunt mai stabile, franeaza mai eficient si protejeaza mai bine pasagerii. Asta declara Alianta, iar eu cred ca masinutele vor fi un succes.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru