Nissan GT-R Track Pack - tuning oficial Nissan dedicat circuitului

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 30.04.2012
Nissan s-a hotărât să le taie craca de sub picioare tunerilor care dezvoltă pachete dedicate circuitului și să construiască o versiune GT-R dedicată celor care vor o mașină care să facă față cu adevărat pe pistele de încercare.

Cei puțini care nu sunt mulțumiți de nivelul de sportivitate etalat de Nissan GT-R vor avea din această vară o nouă versiune dedicată. Se numește oficial GT-R Track Pack, vine cu o serie de modificări tehnice și interioare care virează și mai mult modelul japonez către circuit și poate fi admirat în fotografiile oficiale pe care Nissan le-a publicat la sfârșitul săptămânii care tocmai s-a încheiat.

Nissan GT-R Track Pack aduce sub capotă același V8 de 3.8 litri și 550 de cai putere disponibil pe versiunea 2012 a lui GT-R, dar pachetul include jante mărite și foarte ușoare care scad masa proprie a modelului nipon cu 10 kilograme. Frânele deja performante ale lui GT-R sunt pregătite pentru uzul pe circuit prin apariția unor noi canale de răcire pe față și spate care garantează o temperatură cu 100 de grade Celsius mai mică la nivelul discurilor decât în cazul versiunii normale GT-R. Nici suspensiile nu au scăpat de modificări, acestea devenind mai rigide.

Mașina a fost testată în noua configurație tehnică pe Nurburgring de către Toshio Suzuki, pilotul de dezvoltare Nissan, pentru ca japonezii să se asigure că setările sunt perfecte pentru orice tip de circuit.

Interiorul prezintă schimbări radicale. Bancheta posterioară a dispărut în versiunea GT-R Track Pack, iar scaunele din față sunt înlocuite cu unele Recaro. Tapițeria este și ea una specială, combinația piele-textil fiind - spun cei de la Nissan - dezvoltată special pentru ca aderența să fie una maximă în virajele abordate într-o manieră sportivă.

Nissan GT-R Track Pack nu este disponibil decât în Japonia și Marea Britanie, acolo unde prețul este mai mare decât cel al versiunii de serie cu echivalentul al aproximativ 13.000 de euro.

via | Nissan

Comentarii (2)

  • v6 nu v8
    E oricum racheta
    4 0
  • corectie
    "Nissan GT-R Track Pack aduce sub capotă același V8 de 3.8 litri și 550 de cai putere disponibil pe versiunea 2012 a lui GT-R". Este v6 si nu v8
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru