Nissan Leaf îl bate pe Volt în prima jumătate a lui 2011

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 06.07.2011
Nissan Leaf câştigă duelul cu Chevrolet Volt în deplasare, pe piaţa din Statele Unite, unde a reuşit să vândă mai multe exemplare decât rivalul american în primele 6 luni ale lui 2011.

În Staele Unite se duce o adevărată luptă între cele mai populare modele ecologice ale acestui an. Nissan Leaf, maşina anului în Europa, şi Chevrolet Volt, hibridul-electric în care GM şi-a pus toate speranţele, îşi dispută supremaţia într-un segment de piaţă ce promite o creştere constantă în anii următori.

Dacă la începutul lui 2011 Volt luase un avans considerabil în faţa rivalului japonez, jumătatea anului consemnează o răsturnare de situaţie. Aşa cum Ghosn anticipa, Leaf a revenit în forţă, reuşind să vândă 1708 unităţi doar în luna iunie, un record care depăşeşte aşteptările şi celor mai optimişti analişti. Cu un asemenea rezultat, ajutat şi de alte 1142 de unităţi vândute în mai, Nissan Leaf trage linie şi socoteşte un total de 3875 de unităţi livrate în SUA de la începutul anului.

Deşi a început bine anul, cu un avans considerabil în faşa lui Leaf, Volt a pierdut teren în ultima perioadă, luna iunie consemnând doar 561 de unităţi vândute.

După un scurt calcul, GM nu se poate lăuda decât cu 2745 de exemplare vândute în prima jumătate a anului.

Al Castignetti, vice-preşedintele diviziei de vânzări Nissan în SUA, a declarat: "V-am asigurat că vom creşte în fiecare lună, iar acum am ajuns în punctul normalizării producţiei. Reuşim să recuperăm teren în ceea ce priveşte onorarea comenzilor deja plasate."

via | egm

Comentarii (10)

  • japanese all the way
    Titlu in versiunea americana
    Nissan Leaf kicks ass! Homeboy volt gets humiliated badly
    30 9
  • Nissan
    Nu dau doi bani pe broscoiul ala numit leaf. Oricum mergi cu el doar in jurul casei. E un fel de bicicleta.
    11 27
  • hahahha
    @Nissan
    cam cati km ai facut cu Leaf? si chiar asa mare e casa ta?! oooh boierule!
    28 8
  • corleone
    @haha....
    Razi ca..........tamba!!!! Proprietarul unui Leaf va fi nevoit sa cumpere inca o masina(cu ardere interna) cu care sa mearga pe distante mari.
    Proprietarul lui Volt nu va mai fi nevoit sa faca asta.
    Cine rade la urma????
    15 24
  • da, prostia e amuzanta
    @corleone
    Cat de idiot sa fii sa crezi ca Leaf nu are o logica cand a primit cele mai importante premii din industria auto, iar acum in SUA, unde distantele nu sunt mici, japoneza se vinde mai bine decat americana la ea acasa... asta in pofida nationalismului tipic american... nu a spus nimeni ca Leaf e pentru aia care de abia isi pot permite o masina... fenomen destul de rar intalnit in sua
    24 8
  • Semtex
    "corleone" este in mod evident exemplul tipic al celor care arunca pet-uri din mers pe geamul masinii si isi lasa cainele sa defecheze pe plaja fara sa stranga... nu da 2 bani pe ecologie, asa ca lasati-l in prostia lui
    21 6
  • zarnesteanu
    Seminte si Textile
    Lumea ta baiete! S-au inmultit turbanele, cresc vanzarile de tipari electrici iar bucuria te patrunde valuri valuri. Esti sigur ca scaunul pe care stai e perfect plan?

    Te rog spune-mi unde e casa ta si-ti promit ca nu numai cainele, dar si eu o sa contribui cu cat pot de mult la ecologizarea ierbii de pe proprietate, presului de la intrare, etc

    Clientii de pissan sunt noi, la fel de mult cat si clientii de Volt. Nu trebuie decat o mica perioada de timp sa-si dea seama ca pissan e un gunoi la fel de mult ca si restul liniei de produse.
    Review-urile catastrofale din ultima vreme o sa le citeasca doar cand va fi prea tarziu, dupa ce vor lasa masina in service si vor avea timp sa-si faca temele pentru urmatoarea achizitie.
    3 16
  • corleone
    @Semtex
    Arunc pet-uri doar in capul tau de bivol.
    Ecologistii lu' peste......
    7 9
  • hahahha
    ce se chinuie zarnasteanu asta cu romane pe forum :)) el saracu inca mai spera sa-l ia cineva in serios...
    8 2
  • "Gunoaiele" astea numite hibrizi se vand bine in State de vreo 10 ani. Oare chiar atat de inapoiata sa fie o natie care sa accepte un produs japonez si cu tehnica diferita si caruia sa ii dea si premii? Ma refer aici la titlul Car of the Year luat de Prius. Ca oricum despre Leaf nu e luna in care sa nu apara o stire. De bine.
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru