Nissan pregăteşte un rival pentru Mazda MX-5

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 03.08.2011
Conceptul ESFLOW al celor de la Nissan ar putea fi transformat într-un roadster care va rivaliza Mazda MX-5, informează englezii de la AutoExpress.

Conceptul electric Nissan ESFLOW ar putea deveni realitate, dar nu în forma în care a fost prezentat de japonezi. Mai precis, acesta ar putea deveni un roadster accesibil. Respectivul roadster ar lupta pe segmentul lui Mazda MX-5, cu toate că platforma sa va fi utilizată şi de succesorul lui 370Z. Cei de la AutoExpress anunţă că respectiva platformă nu va mai fi dezvoltată de Nissan, ci va fi preluată de la Daimler.

În ceea ce priveşte motorizările, nu există nicio informaţie clară, unele surse anunţând un motor electric, în timp ce altele sugerează un sistem de propulsie hibrid. Cei de la AutoExpress spun că japonezii cercetează ambele posibilităţi, soluţia finală urmând să fie dezvăluită aproape de momentul lansării acestui roadster. Indiferent de motorizare, versiunea de serie a lui Nissan ESFLOW este aşteptată să debuteze în 2013.

Iniţial, modelul trebuia să fie succesorul iconicului 200SX, planurile de lansare ale acestuia fiind dezvăluite de Nissan încă din 2008.

Între timp, japonezii au pus pauză la acest proiect şi s-au concentrat pe alte probleme, ca apoi să revină la idee pentru a putea lansa 52 de modele noi până în 2016. Proiectul din 2008 viza o platformă scurtată de 370Z şi un motor de 1.6 DIG-Turbo de 192 CP, preluat de la Juke. Între timp, parteneriatul cu Daimler va aschimbat atât platforma, cât şi sistemul de propulsie.

Via | AutoExpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru