Nissan pregateste vehicule electrice care se pot incarca wireless

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 22.07.2009
Nissan lucreaza la un sistem de incarcare wireless al vehiculelor electrice. Noua tehnologie va fi dezvaluita pe viitorul vehicul electric global al producatorului japonez.

Inginerii Nissan lucreaza la un sistem de incarcare wireless pentru vehicule electrice. Noua tehnologie are scopul de a face incarcarea acestor modele mult mai rapida si mai simpla. Consumatorii nu ar trebui sa foloseasca nici un cablu, ci doar ar parca vehiculul langa statia speciala pentru reincarcare. Tehnologia este bazata pe conceptul incarcarii inductive, o tehnologie folosita deja pentru reincarcarea in camp electromagnetic al unor electrocasnice de dimensiuni mici.

Noua tehnologie de la Nissan va debuta pe 2 august la sediul sau din Japonia, alaturi de noul model electric global al constructorului nipon. Noul vehicul electric de la Nissan va avea o autonomie de circa 160 de kilometri si va putea atinge o viteza maxima de 150 km/h. Nissan promite ca va dezvolta si o versiune care va putea sa incarce vehiculele in miscare, implementarea acesteia permitand incarcarea vehiculelor electrice direct pe sosea.

Via | WorldCarFans

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    sUPER
    Oauuuuu, asta chiar ca ar revolutiona automobilul electric.
    Sa ai o banda de autostrada unde cand mergi ti se incarca bateriile ar rezolva o multitudine de probleme technice.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru