Nissan recheamă 2.14 milioane de maşini în service la nivel mondial

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 28.10.2010
Rechemările în service care au lovit marii producători japonezi în acest an îi ating şi pe cei de la Nissan, care au anunţat astăzi un recall de peste două milioane de unităţi. Campania nu afectează România.

Esential

2.14 milioane de maşini sunt rechemate la service de Nissan.

După ce Toyota a bătut toate recordurile la capitolul recall-uri în cursul acestui an la nivel mondial, cu peste 14 milioane de maşini rechemate la service, iar cei de la Honda s-au văzut şi ei nevoiţi să-şi recheme unele maşini pentru verificări, a venit rândul altor japonezi să-şi anunţe clienţii că unele modele necesită intervenţii tehnice. Este vorba de Nissan, companie care a anunţat astăzi un recall de 2.14 milioane de maşini la nivel mondial, peste 354.000 dintre acestea fiind vândute în Europa. Cele mai afectate pieţe rămân însă Japonia şi SUA/Canada, cu 834.000, respectiv 762.000 de unităţi. Conform reprezentanţilor Renault-Nissan România, niciun model vândut în ţara noastră nu este afectat de această acţiune a companiei japoneze.

Problemele se referă la o posibilă defecţiune a sistemului de aprindere care ar putea duce la oprirea motorului în timpul rulării. Conform celor de la Nissan, niciun client nu a sesizat până acum această problemă, posibila defecţiune fiind găsită de inginerii companiei în cadrul unor teste interne.

În centrul recall-ului se află Micra/March, Cube şi alte câteva modele ale mărcii care au fost produse în Japonia, SUA, Marea Britanie, Spania, China şi Taiwan între august 2003 şi iulie 2006.

via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru