Nissan reprogrameaza sistemul Launch Control al lui GT-R

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 30.01.2009
Nissan va reprograma sistemul de demaraj controlat al modelului GT-R, pentru a evita problemele cu transmisia.

Inginerii Nissan au decis sa evite pentru totdeauna posibilele probleme cu transmisia lui GT-R din cauza sistemului de Launch Control, care ar fi putut sa avarieze cutia de viteze in cazul in care acesta era folosit prea des. Astfel, toate unitatile GT-R care erau pregatite pentru livrare vor beneficia de noul soft, iar posesorii modelelor deja vandute vor fi incurajati sa se prezinte la o reprezentanta Nissan pentru a li se aplica acest update gratuit.

Posibilele probleme cu transmisia puteau sa apara in cazul in care soferul folosea sistemul launch control fara a dezactiva sistemul VDC, pentru a putea realiza sprint-ul 0-100 in 3.3 secunde. Sistemul VDC este o tehnologie care inlobeaza sistemul de control al tractiunii si un sistem de control al stabilitatii. Nissan GT-R putea sa accelereze de la 0-100 km/h in 3.3 secunde doar daca soferul folosea sistemul Launch Control si dezactiva sistemul VDC.

Cu ajutorul noului soft al sistemului Launch Control, soferii lui GT-R vor putea folosi aceasta functie a modelului fara a risca sa avarieze transmisia.

Oficialii Nissan au declarat ca acest update software permite realizarea unor performante extrem de apropiate de cele ale versiunii originale.

Nissan cunostea problema lui GT-R privind sistemul de demaraj controlat, asa ca a stipulat in manualul utilizatorului faptul ca este interzisa folosirea acestui sistem impreuna cu dezactivare sistemului VDC. Sistemul VDC putea fi dezactivat doar pentru a elibera vehiculul in cazul in care acesta ramanea impotmolit in zapada.

Via | Autoblog

Comentarii (2)

  • Cum e pana la urma, o data spui ca trebuie dezactivat VDC la folosirea launch control, si in ultimul paragraf spui ca e interzisa dezactivarea VDC pentru folosirea sistemului ?
    0 0
  • @mihai
    Nissan GT-R putea accelera de la 0 la 100 km/h in 3.3 secunde doar daca folosea launch control cu VDC dezactivat - lucru descoperit de jurnalistii straini care au testat acest model.
    In manualul utilizatorului ,acest lucru este interzis.
    Sistemul VDC nu trebuie dezactivat in timpul functionarii normale ale automobilului.
    Sistemul de demaraj controlat functioneaza fara riscuri majore asupra transmisiei doar daca sistemul VDC este dezactivat.

    Cu noul soft, folosirea functiei launch control cu sistemul VDC dezactivat duce la performante slabe, pe care ultilizatorul va dori sa le evite, asa ca nu va mai dezactiva sistemul VDC inainte sa foloseasca launch control. Cu vechiul soft, asa se puteau obtine performantele de top cu care se lauda acest model - dar acest lucru nu era recomandat.
    Repet, sistemul VDC nu trebuie dezactivat, dar putea fi dezactivat - ceea ce ar duce la probleme serioase cu transmisia, in timp.

    O seara buna!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru