Nissan va produce în Anglia un model compact, rival al lui Golf şi Focus

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 10.04.2012
Nissan a anunţat astăzi că va produce la uzina sa din Sunderland un model de segment compact care se va bate cu VW Golf şi Ford Focus.

Nissan a reconfirmat astăzi importanţa uzinei sale din Sunderland pentru dezvoltarea gamei de modele globale. Oficialii japonezi au anunţat că vor produce la fabrica din Marea Britanie un nou model, mai exact un hatchback destinat segmentului compact.

Gândit ca un rival pentru nume mari precum Ford Focus, Volkswagen Golf şi Renault Megane, compactul va fi produs alături de un alt model complet nou, un reprezentant Nissan pentru clasa B, anunţat deja la Geneva de conceptul Invitation.

Pentru producţia compactului, Nissan va angaja la Sunderland 225 de oameni şi va genera alte 900 de locuri de muncă în cadrul furnizorilor. În aceste condiţii, forţa de muncă a uzinei britanice va ajunge să însumeze un număr record de 6225 de muncitori şi o capacitate de producţie anuală de 500.000 de unităţi.

Alături de viitoarele modele de segment B şi C, la Sunderland vor mai fi produse actualul Juke, înlocuitorul lui Qashqai şi electricul Leaf.

Toshiyuki Shiga, şeful operaţiunilor Nissan la nivel global, a declarat: “Nissan este în prezent constructorul asiatic cu cea mai mare pondere a producţiei localizată în Europa.

Modelul anunţat astăzi va oferi viitorilor clienţi o calitate şi o tehnologie de top în segmentul european compact.“

via l carscoop

Comentarii (11)

  • invitation
    Nissan are potential de crestere mai mare decat Ford si VW, iar la aproape 5 milioane de unitati vandute anual, are aceeasi anvergura ca si rivalii sai.
    59 12
  • Marian
    Acum isi dau si ei seama ca au scos acum cativa ani din productie modelele Almera si Primera care erau masini competitive in segmentul lor si le-au inlocuit cu strutocamila de Tida.
    14 32
  • @Marian
    Ce vezi tu in Romania e doar o mica parte din gama lor de vehicule. Oricum, nici Tiida nu se mai comercializeaza la noi in Romania, in caz ca nu stiai. Oferta difera in functie de piata. Per ansamblu insa Nissan are niste masini foarte interesante.
    40 4
  • zarnesteanu
    Intrebarea e
    Cat de urata va fi masina asta? Bate cube, juke, armada sau gtr?
    3 36
  • @zarnesteanu
    Ne plictisesti deja... stim frustrarile pe care tiu le dau japonezele in general... scuteste-ne! Nissan Juke e o jucarie cu succes de piata confirmat. Nu are nevoie de aprobarea ta. Nissan Cube este si el un succes, dar in Japonia, acolo unde genul asta de masina are priza la public. Deh, frumusetea sta in diversitatea oamenilor si a culturilor. Asta nu inteleg multi. GT-R ? Da, un fenomen, o legenda, un monstru sacru al industriei auto! Altceva? Eu zic sa ne delectam cu ultimele aparitii de la Nissan / Infiniti si sa lasam carcoteala fa rost: Emerg-e, Invitation, Tiida 2012 etc.
    35 5
  • Marian
    @io
    Eu nu vorbesc de Romania, ai impresia ca in Europa au masini de segment C si D care sa fie competitive? Crezi ca ei pt piata din Romania vor sa scoata modelul asta nou? In momentul de fata pe piata europeana pe aceste 2 segmente au un singur model, o masina si urata si mai ales foarte urata.
    3 18
  • @Marian
    N-ai cultura auto. Pana acum, japonezele pe piata europeana n-au avut forta de penetrare. De aceea, indiferent de marca, oferta e destul de rarefiata.
    Unul din elementele cheie ale Aliantei Renault-Nissan e ca fiecare partener poate beneficia de pietele celuilalt. Tocmai de aceea Nissan este marca japoneza numarul 1 ca vanzari in Europa si are cele mai marei perspective de crestere. Pe segment C, europenii vad Nissan Qashqai ca o alternativa la clasicele compacte pentru ca preturile sunt apropiate. Qashqai e un hit de vanzari in Europa. E frumoasa, e fiabila si extrem de populara mai ales in Germania.
    Daca Nissan spune ca va face o masina de calitate cu tehnologie de top in segmentul european compact, atunci o zice pentru ca are ce pune!
    19 4
  • Vasilica
    Eu sunt satul de astfel de amenintari!Au mai avut ei tentavive si le-au declarat repede EOL
    1 12
  • zarnesteanu
    Ma scuzati
    Am uitat sa pomenesc basina aia de leaf in materie de uratenie a designului. E printre fruntase.
    2 10
  • @zarnesteanu
    Nissan Leaf? Specialistii industiei auto o apreciaza, avand cele mai importante distinctii in domeniu, clientii o apreciaza, fiind cea mai vanduta masina electrica din lume. Deci da, facem noi ceva pe gusturile tale "rafinate" de Zarnesti :))
    10 1
  • zarnesteanu
    Teleghidatul lui tata ...
    Am niste resturi de materiale de constructie in garaj si 4 cauciucuri de iarna facute prat. Sunt foarte frumoase si aseara am scris cu creta "nissan" pe ele. Cauciucurile le dau cu 500 de euro bucata iar resturile de materiale cu 2500 de euro. Arata exceptional de bine in opinia specialistior industriei, sunt foarte competitive si le poti folosi la infrumusetarea gradinii sau sa sufrageriei, in functie de caz.
    De asemenea cu 200 de euro iti dau in fiecare marti punga de gunoi biologic pe care o sa scriu frumos, caligrafic, "nissan cube" sau "juke", de asemenea in functie de ce ne ramane de la masa peste saptamana.Una miroase ca o cascada din Hawaii iar cealalta ca o gradina de portocali din Spania.
    Date fiind gusturile tale exceptionale si increderea pe care mi-o inspiri, accept numai cash. Nu credit card, check sau transfer prin internet. Sunt sigur ca dragostea ta pentru nissan nu va avea nimic de obiectat la cumpararea articolelor sus mentionate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru