Noua generaţie Lancia Ypsilon şi MPV-ul Phedra debutează la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 02.08.2010
Lancia pregăteşte un asalt puternic pentru Salonul Auto de la Geneva, din martie anul viitor. Italienii vor lansa noua generaţie a actualului Ypsilon şi MPV-ul Phedra, bazat pe Chrysler Grand Voyager.

Deşi tot mai multe surse anunţau ca sigură lansarea noii generaţii Ypsilon în această toamnă, în cadrul Salonului Auto de la Paris, există informaţii care neagă debutul. Potrivit acestora, italienii amână debutul subcompactei cu pretenţii premium pentru primăvara anului viitor, lansarea oficială urmând să se consume în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Viitorul Ypsilon va fi dezvoltat de Fiat pe o platformă modificată a lui Panda, care va aduce un ampatament mai mare cu 10 cm decât cel al fratelui de concern. Ypsilon va fi disponibil în momentul lansării cu o caroserie în cinci uşi, părăsind practic tradiţia actualei generaţii, cu doar trei uşi.

Tot anul viitor şi tot în cadrul Salonului Auto de la Geneva, Lancia va aduce în faţa publicului MPV-ul Phedra, care, spre surprinderea multora, va fi doar o versiune europenizată a actualului Chrysler Grand Voyager. Modelul confirmă astfel intenţiile lui Marchionne de a vinde brandul din Detroit sub logo-ul Lancia pe Bătrânul Continent.

Phedra va avea la bază faceliftul lui Grand Voyager şi nu va fi dezvoltat în urma parteneriatului cu francezii de la PSA Peugeot-Citroen.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • oooo nu !!! speram sa nu re-editeze uratenia ypsilon si nici phedra :((
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru