Noul Fiat Panda Eco: 5.0 litri la 100/km

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 18.07.2008
Panda a lansat o versiune mai economica a actualui Panda, botezata Eco care consuma doar 5.0 litri la 100/km.

Fiat face inca un pas important in procesul de ecologizare a gamei sale de automobile lansand o versiune mai economica a actualului Panda. Botezata Eco, noua versiune Panda are la baza motorul de 1.1 litri si 54 de cai putere care, in versiunea standard, emite 132 de g/km si inregistreaza un consum mediu de 5.6 litri la 100 de km.

Inginerii italieni au aplicat o serie de modificari care permit micului Panda Eco sa imbunatateasca performantele versiunii standard. Aerodinamica modelului a fost modificata impreuna cu unitatea de control electronic. De asemenea, uleiul transmisiei a fost inlocuit cu unul care produce mai putina frecare iar cauciucurile standard au cedat locul celor cu rezistenta redusa la rulare.

Aceste mici modificari au reusit sa imbunatateasca consumul mediu de combustibil care a scazut acum la o valoare de 5.0 litri la 100/km. Cum era si normal, emisiile de CO2 inregistreaza un nivel mai scazut, de doar 119 g/km. Noul Panda Eco pleaca de la 8.830 de euro in Italia.

via | CarScoop

Taguri: Fiat, Panda, Panda Eco

Comentarii (3)

  • informatii lipsa
    Daca tot publicati, spuneti si carburantul folosit si tipul consum (urban, ex..). Cifre in vant arunca oricine.
    0 0
  • cozappz
    Nimic spectaculos
    Daca un motor de 1.9 TDI de la VW pe Skoda Octavia Tour consuma 5% pe distanta de 125Km cu viteza medie de 72Km/h atunci FuseiIdiotAcu'iTarziu mai au de asteptat.
    La asa informatii, asa comentarii :P.
    0 0
  • mumbo jumbo
    halal Eco...
    motor de 1.1 litri, 54CP, "doar" 5l/100 km in regim mixt... da'ce sa-i faci, marketingu' saracu'...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru