Noul Jaguar XJ atenteaza la vanzarile lui Seria 7 si S-Klasse

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 05.11.2009
Liderii segmentului mare premium se vad amenintati de un model care pana acum era considerat outsider: Jaguar XJ. Conform oficialilor britanici, compania britanica vrea sa produca 25.000 de unitati XJ pe an.

Noul proprietar al marcii Jaguar, compania indiana Tata, incearca sa se impuna pe piata noul XJ ca principal rival al lui BMW Seria 7, Mercedes S-Klasse si Audi A8. Considerat pana acum un outsider din cauza volumului de vanzari redus, reprezentantul Jaguar in segmentul mare premium are insa sanse sa se impuna pe piata.

Ce mai evidenta dovada a opitmismului sefilor Jaguar este reprezentata de faptul ca prognozele de productie urca pana la 25.000 de unitati anual, modelul urmand sa fie produs exclusiv la uzina Jaguar din Castle Bromwich, Anglia. Vanzarile modelului vor fi impartite la nivel de piete intre SUA, care va primi jumatate dintre modelele produse, si restul lumii. Acest lucru se va intampla deoarece noul XJ a renuntat la imaginea 100% britanica prin care s-a impus pe piata vechea generatie, sefii de creatie Jaguar optand pentru un design ceva mai global.

"Jaguar produce masini care se incadreaza perfect in epoca in care acestea sunt lansate pe piata. Spre deosebire de look-ul traditional englezesc al vechiului XJ, noul model este in acelasi timp modern si plin de stil", a declarat Ian Callum, directorul de design Jaguar, despre cea mai noua aparitie in gama producatorului britanic.

via | Bloomberg

Comentarii (9)

  • patrick85
    f
    ce gluma buna...daca produc 25000 de unitati, asta nu inseamna ca se vor si vinde
    0 23
  • @patrick85
    Inainte sa comentezi aiurea puteai sa dai si tu o cautare pe youtube.

    http://www.youtube.com/watch?v=T0D4EMl1RZQ

    Mie chiar nu mi se pare deloc un target exagerat.
    15 0
  • xxx
    Pai logic ca daca nu e bmw, merc, audi nu are cum sa se vanda in 25000 de exemplare pe an.....
    patrick daca ai mai fi citit ceva de prin presa auto ai fi observat ca xj e o masina fabuloasa laudata de toti cei care au testa-o
    13 0
  • patrick85
    auu
    numai specialisti aici....si in materie de vanzari....da de unde....
    4 6
  • de obicei daca zic ca produc atatea masini se asteapta si sa le vanda, aica predictiile de vanzari se fac luand informatii din piata. Nici o companie nu-si permite dpdv financiar sa faca predictii de productie eronate, acum daca acestea care le zic ei aici sunt adevarate sau nu e alta chestie. Eu zic ca 25000 de Xj pe an e o cifra ce poate fi atinsa, Porshce a vandut in 2008 75000 de masini si in general masinile Porsche sunt cam pe la acelasi pret cu Jaguarul XJ deci cred ca se poate.
    6 0
  • :)
    apropo sistemul ala audio are 1200 W si 20 de difuzoare/speakere
    cel mai bun sistem audio pe o masina, cel putin din cate am vz eu
    5 1
  • Bogdan
    Sperba
    Mie personal mi se pare ca design peste BMW seria 7 si S clase de la mercedes, dar tine f mult de gusturi iar pentru unii de moda, sigla etc
    3 0
  • Remember : au scapat de tutela Ford !

    De acum incolo vom avea din nou Jaguar - ceea ce va fi din start o garantzie a calitatzii superioare !

    Audi, Mercedes nu mai sunt de mult ce-au fost.

    BMW e singura concurenta reala.
    2 0
  • tot bmw...
    superba
    ... arata foarte bine, de mult n am mai vazut o linie asa frumoasa unde sa se imbine armonios toate elementele caroseriei...superba..... sigur va avea "priza" la piata.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru