Noul Mercedes B-Klasse, rival adevărat pentru Seria 1 şi A3

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 17.03.2011
Liniile de monovolum care au caracterizat actualul Mercedes B-Klasse vor fi înlocuite pe noua generaţie a modelului german de tuşe agresive şi mult mai dinamice.

Fanii Mercedes care aşteptau un model care să se bată de la egal la egal cu BMW Seria 1 şi Audi A3 au motive de bucurie. Noua generaţie a lui Mercedes B-Klasse, modelul care până acum era privit mai degrabă ca un monovolum de clasă compactă din cauza aspectului său, se va schimba total odată cu apariţie noii generaţii. 

Primul indiciu în acest sens vine dintr-un desen care a apărut ieri pe internet şi care pare să facă parte dintr-un film de prezentare pe care Mercedes îl va scoate pe piaţă în cursul acestui an. Desenul este de fapt o schiţă a noii generaţie B-Klasse, una care renunţă la liniile de model de familie şi adopta un design mult mai dinamic, mai sportiv. În plus, pe lângă acoperişul mult coborât şi plonjat înspre partea posterioară, noul Mercedes B-Klasse se laudă cu o parte frontală inspirată din linia recentă Mercedes, SLK părând să fie sursa de inspiraţie pentru grila şi prizele de aer ale noului model compact al germanilor.

Noile Mercedes A şi B-Klasse vor fi construite pe o platformă complet nouă, versiunile celor două modele urmând să fie completate de modele care îşi vor face debutul absolut în gama constructorului din Stuttgart.

Vorbim de un crossover compact care va fi poziţionat sub GLK şi se va bate cu viitorul Audi Q3 şi cu X1, de un coupe cu patru uşi şi de o versiune shooting break a acestuia. 

Noul B-Klasse îşi va face debutul oficial la finalul acestui an, deodată cu noile Seria 1 şi Audi A3, urmând să fie disponibil pe piaţă la începutul anului 2012.

via | Autoweek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru