Noul motor Mercedes consuma 6 litri/100km

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 25.07.2007
Mercedes a publicat noi detalii despre inovatia sa tehnologica, motorul DiesOtto. Acesta dezvolta 238 de cai putere.

Zilele trecute va vorbeam despre premiera tehnologica pe care Mercedes o pune la punct. Este vorba despre motorul DiesOtto care va rivaliza cu cel proaspat anuntat de rivalii de la Volkswagen. DiesOtto vine echipat cu cele mai noi tehnologii printre care injectie directa, supraalimentare si compresie variabila.

Multumita acestor inovatii motorul poate oferi puterea unui diesel si emisiile unui propulsor pe benzina fiind capabil sa functioneze cu orice fel de combustibil, spre deosebire de cel VW care are nevoie de un anume compus sintetic. Motorul foloseste aprinderea fara bujie in conditii mai putin solicitante, asemeni unui disel, si comuteaza pe bujii atunci cand temperaturile sunt scazute sau motorul este suprasolicitat.

Conceptul initial a fost testat pe un model S-Klasse si consta intr-un motor cu patru cilindri de 1.8 litri care dezvolta 238 de cai putere si un cuplu motor de 400Nm. Testele initiale au inregistrat un consum de numai 6litri/100km. Mai mult decat atat tehnicienii Mercedes au anuntat ca economia de combustibil va fi imbunatatita prin adaugarea unei tehnologii hibride, mai precis a unui generator pentru pornire.

Comentarii (22)

  • da de unde
    nu mah... japonezii si cei mai tari mah
    toyota.. vvti
    hyundai.. fuai mah ce ieftin si bun ii mah
    europenii mah... nu stiu sa fac nimic, numa japonezii mah... tehnologia s-a mutat acu 40 de ani in asia (zicea un imbecil in comentarii... sa ma scuze)
    oricum... pentru frustratii care nu au bani de o masina germana... ii rog sa se abtina de le comentarii inutile
    0 1
  • prudentul
    oricum...pentru frustratii care nu au coerenta in gandire...ii rog sa se abtina de la comentarii inutile
    0 0
  • mark echo
    pentru ce pretentiosi exista Romania Literara
    0 0
  • In aceasta stire se vorbeste despre un motor bun al celor de la Mercedes.
    Vad ca multi isi dau cu parerea ca masinile japoneze sunt mai bune, ca nu stiu care sunt mai ieftine.
    Putini sunt cei care-s pasionati cu adevarat de tehnica si de automobilism.
    Mintea romanului e in continua cadere, noroc de unii ca sunt in varf si se tin bine.
    Deci, ar trebuie sa va mai abtineti cu comentariile voastre de asa-zisi experti!
    0 0
  • Frumos ce au facut astia de la Mercedes,dar o sa coste o avere si motorul acesta,din pacate.
    0 0
  • Mercedes
    Imi plac masinile japoneze, managementul si tehnologia ce stau in spatele succesului lor. Evident insa ca daca ar fi sa aleg intre un Lexus si un Mercedes alegerea ar fi simpla: Mercedes.
    0 0
  • de ce Mercedes?
    eu sigur mi-as trage un Lexus ... e mai rar si se uita lumea mai abitir dupa el,chiar daca e mai ieftin ;-) iar de performante si fiabilitate nu cred ca e vreo problema
    0 0
  • Mexus
    Io nu stiu daca mi-as lua Lexus... va dati seama ce jenant ar suna manelele la maxim dintr-o masina care nu e Mercedes, BMW sau Passat...
    0 0
  • si eu tot Lexus
    Evident as alege un Lexus .. fara discutie
    0 0
  • laurro
    deh !!
    fiecare cu parerea lui. si e normal sa fie asa deoarece gusturile difera de la individ la individ. totusi, pe planeta asta exista mercedes si restul sunt masini !!! de asiatici, nu stiu ce s-ar face daca n-ar exista piata americana. iar lexus nu poate fi comparat deocamdata cu mercedes. mai au de mancat orez mult japonezii pana sa ajunga la nivelul asta !!
    0 0
  • AndreiRN
    Superb
    Pt cei ce sunt frustrati cu incapacitatea europenilor sa se adapteze pietei libere le spun sa scoata capul din nisip.
    Observ ca majoritatea chiar se pitesc dupa fel si fel de nume fiindu-le rusine cu al lor. Sau poate le este chiar jena sa nu ii recunoasca cineva cand deschid gura si vb fara sa gandeasca.
    Am avut si Lexus LS400 si acuma am MBZ doar ca este pe motorina dar daca am de ales la acelasi pret Lexus da bataie mare la fundulet celor de la MBZ, BMW, Cadrillac, ..... la TOTI.
    Acuma la motorul acesta. Este ceva complect nou si as vrea sa vad cum functioneaza. Cum isi poate schimba compresia? Aici este cheia de a trece de la benzina la motorina. Este cumva un motor diesel care are scanteie pt benzina? Conceptul este ff interesant. Un mic motor turbo ar fi totusi cel mai eficient. Honda sa pus pe treaba la acest capitol.
    1 0
  • silviu o
    mercedes ...nu se potriveste surubul ...il face din nou....pe cand ...
    haide-ti sa fim realisti ...chinezii daca scot orice ...acel orice va fi ieftin ca este facut la viteza cu mana de lucru foarte ieftina pe cand nemtii au un standard , la ei se cheama lucrul bine facut ...nu neeaparat lux ...deaia orice om cu putin cap si care nu este sarac lipit se gandeste foarte serios sa achizitioneze o marca germana ...gen Mercedes BMW VW , in germania daca ceva nu este ok sau nu se potriveste se face tot ce este necesar pentru a se potrivi ...deaceea este vorba ca in romania surubul care nu se potriveste cu mana din prima este lovit cu ciocanul sa intre si la ei se intoarce inapoi pe masa de proiectare sa se vada unde sa gresit ....ei asiaticii fac cam acelasi lucru ...uitati-va la chinezarii , taiwanisme , coree-shit-uri, japonizme ...etc etc ...de ce este preferat ca brand scuterul piaggio / aprilia etc pemtru ca este un brand european pe cand la ei daca fac un scuter ( exemplu cele din metro) se strica pana ajungi cu el acasa ....asa ca ...de ce nu ar fi la fel si cu lexusul ..?mercedes are traditie , devotament fata de clienti ....dar mercedesul are clienti nu toti amaratii care conduc cu 10 ron benzina ...de fapt si daciile noi se strica daca mergi cu ele pe rosu ca pompa din rezervor se raceste cu benzina ...amator zgarcitilor care baga de 10 ron benzina si merg cu cotul pe geam ascultand hip hop de cartier si alte porcarii de genul ce grea este viata ...si ca pe blocuri dupa blocuri si sub blocuri ca isi baga si isi scoate ......deaia lasa maneaua in mercedes cu climatronic si cu geamurile inchise ...eleganta comfort si o blonda tare langa sofer ..de obicei odata cu mercedesul apare si blonda tare ...fara prea mult efort
    1 0
  • Curve
    Bai tare mai sunteti romani unii dintre voi va place ce e mai nou si va puneti funduletul unde e mai cald (vezi in istorie), asa faceti si cu lexus care e o toyota care are motoare de toyota, si care se vinde pe piata americana in japonia a intrat in 2005 si daca ati vedea ce fel arata in ultimii 10 in america lexus e o petarda de masina, au bagat acuma active safe system care mercedesul il are vreo 3 ani, baiiii natarailor japonezi sunt buni imitatori au tehnologie cumparata de la nemti, copiaza totul de la nemti, mbz are motoare de peste 600 de cp si o imensa paleta de modele, vezi s class pachet de tehnologie si performanta in fine la voi toate masinile sunt bune orice saracie apare voua va place, mai era acuma vreo 2 zile un taran imperial care zicea ca lexus are premii jd powers in america marlanul habar nu are ca jd powers e o caterinca de premiu din care are si hyundai si kia cate 10 da la voi si alea sunt super masini gata inchei si nu uitati cand mercedes scoate un model reprezinta ce restul vor incerca sa desfaca bucatica cu bucatica si sa copieze cat pot si sa faca si ei o masina si uite ca au succes cu imbecili ca voi care pun botu'
    0 0
  • da
    Mai fratilor , mai cititi si voi , documentati-va ......merc....bmw...vw......ce dracu ati ramas asa de inapoiati ?
    0 0
  • inginerul
    alien stie e zice
    2 dintre "inventiile" japonezilor sunt de fapt patente europene.si anume: mult laudatul motor rotativ folosit intens de mazda a fost cumparat de la nemti
    -reductorul armonic(sper sa nu mai insel)fara de care nu ar fi fost posibila realizarea robotior industriali (mma refer la cei de oarece precizie)

    In europa se imping limite peste limite si ati sti asta daca ati fi participat in cadrul unui program de cercetare european.
    Cat despre lexus,jos palaria.le-au facut sa nu se strice,sa arate bine pe dinauntru si afara,sa fie sigure.dar haideti sa nu comparam ce face toyota cu ce face taticu mercedes.se plang toti taranii care fac si ei rost de 35 de mii de euro ca si-au lua mertan c220 si ca nu le place cum merge.fratilor,ala nu prea e mercedes,daca vreti mercedes puneti mana la treaba si cumparati maybach,si comparati lexus xu maybach,ca sunt omoloage daca va ganditi.toyota s-a plictisit de masini simple si a facut lexus.mercedes s-a plictisit si a reinviat maybach.ce spuneti de noul exelero sau de SLR? mercedes e in spatiu deja.la fel si Volkwagen,s-a remarcat tehnologic cu Veyron si a dat la toti peste gurita .
    Observ ca sunt posesori de lexus pe aici care nu stiu sa scrie corect gramatical.si mai rau e ca unii citesc ce scriu ei si iau de bun
    0 0
  • NU MAI VORBITI CA SA VA AFLATI
    Pentru cei care se plictisesc si se gandesc sa umple randurile pe aici fara sa aiba cel mai mic habar despre masini am niste mesaje.Stimati pustani stiati ca Lexus este divizia de lux de la Toyota?Stiati ca Toyota este numarul 1 in lume la vanzari?Stiati ca motoarele Toyota sunt cele mai fiabile din lume?Stiati ca Lexus este masina cu cele mai putine chemari la service?Stiati ca Lexus LS este singura masina din lume cu 8 trepte(fara marsalier)?Inainte sa vorbiti aiurea mai documentati-va si nu va mai repeziti ca musca la...Nu sunt posesor de Lexus si probabil nici nu voi fi vreodata.S-Klasse este deasupra tuturor.
    Bineinteles ca motorul la care lucreaza cei de la Mercedes este unul absolut senzational.In cazul in care nu ati remarcat puterea 238CP la un motor de 1.8(pe o masina de serie) este ceva incredibil.Actualul motor 320CDI (3 litrii V6)produce mai putini cai.Daca vreti o comparatie acest motor produce 132Cp/litru, iar un motor BMW V10 (de pe M6)produce 101Cp/litru.Ca sa nu mai vorbim de consumul inregistrat.
    0 0
  • hmmm
    nu vorbeam de vanzari ziceam ca la nivelul asta nu vrei un motor de toyota pe masina care dai atatia bani, si apropo de cutia cu 8 trepte stii ca are probleme in treptele 2 si 3 ca pierde putere pt ca este prea lunga? mercedes a facut una in 7 iar lexus a zis stai ca noi suntem mai tari si facem in 8, nu am contestat fiabilitatea modelelor japoneze sunt doar niste masini bune si atata cu materiale slabute
    0 0
  • Si inca ceva
    stiati ca hyundai veracruz a iesit la teste mai bun decat lexus rx350,impresionat mai era asta cu cele 8 trepte ale cutiei offff exact ce ziceam in primul comentariu imbratisati imediat nou venit, si colegu' vezi ce modele are lexus in perioada 1990-2003 pe piata americana te umfla rasul
    0 0
  • mkedge
    pf
    bha fratilor...nu ii mai bagati inseama pe astia cu boabele de orez...bmw e regele, mercedes e regina...audi si vw sunt fiii...asta e clar (stupid asian nigga')
    0 0
  • unu care admite
    experti
    mah eu am aflat ca romanii sunt experti in orice, ce nemti, ce asiatici... romanii stiu mai bine ce si cum si cine, ba chiar se insulta unii pe altii pentru pareri diferite. Sa puna mana nemtii si asiaticii sa invete ceva de la noi ca le stim pe toate. Loganu e rege. Ma dispera natia asta... cum naiba m-am nascut aici nu stiu
    0 0
  • top branduri 2007
    uitativa la clasementul de valoare pe brand.da toyota e pe primulloc dar e o masina pentru mase,pe cand locul 2 e mercedes si locul 3 e bmw si ultimile e audi cu lexus pe 92 asa ca pana ajunge lexus peste mercedes apar masinile zburatoare
    0 0
  • Pentru "inginerul"
    Da, patentul pentru motorul rotativ a fost cumparat de la nemti, dar stii de ce? Pentru ca au fost incapabili sa gaseasca o compozitie pentru blocul motor care sa reziste la fortele eliberate de motor. Degeaba gandesti bine ceva daca nu esti capabil sa o pui in practica.
    Si ca sa nu fiu total pe langa subiect, sunt tare curios de la multe detalii legate de motorul asta si de o comparatie de pret cu unul "normal".

    Numai bine!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru