Noul Opel Agila, oficial

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 11.07.2007
Orasul se pregateste de un nou model adaptat cerintelor cotidiene. Este noul Agila, prezentat astazi oficial de Opel.

E vremea modelelor de oras. Dupa ce acum fix o saptamana se lansa intr-un spectacol monumental Fiat 500, Opel nu se lasa mai prejos si ne prezinta noua generatie a mini-ului Agila. De fapt, noul Agila nu este o noutate absoluta, deoarece Automarket v-a mai prezentat modelul german acum cateva saptamani, in fotografii care faceau avanpremiera lansarii. Acum avem insa informatiile oficiale si un set de fotografii foarte bine pus la punct.

In primul rand, trebuie spus ca noul Agila este cu 20 de centimetri mai lung si cu 6 centimetri mai lat decat generatia pe care o inlocuieste. In inaltime, modelul vandut pana acum in 440.000 de exemplare in toata lumea a pierdut insa 7 centimetri. Din punctul de vedere al designului, se observa inca de la start faptul ca Opel marseaza pe acelasi drum stilistic, cel inceput o data cu noul Corsa. Nici interiorul nu a scapat adaptarii la cerintele moderne de design, astfel ca cei care isi vor comanda noul Agila vor beneficia de o pozitie inalta la volanul reglabil pe inaltime, de comenzi pe volan si de o plansa de bord simpla.

Un amanunt inedit este pozitionarea in afara bordului a cadranului turometrului. Nu lipsesc multiplele locuri de depozitare - foarte utile in conditiile in care portbagajul ajunge la doar 225 de litri, cu posibilitatea de urcare inspre 1050 de litri prin rabatarea banchetei posterioare.

"Noul Agila are o imagine interesanta care se incadreaza perfect in noua gama Opel. Doi ochi simpatici si o grila care parca zambeste determina un aspect simpatic. Cu a doua generatie Agila avem un obiectiv ambitios. Vrem ca cel mai mic model al nostru sa devina si mai fascinant fara a-i compromite particularitatile functionale", spune Uwe Muller, designerul responsabil de crearea noului model.

Si pentru ca succesul nu se poate sustine fara motive serioase, Opel a decis sa inaugureze doua noi motoare pe benzina pe Agila. Acestea sunt produse direct prin colaborarea cu Suzuki: unul cu trei cilindri de 1.0 litru (65 CP, 165 km/h) si unul cu patru cilindri de 1.2 litri (86 CP, 174 km/h, 11.9 secunde pentru 0-100 km/h). Ele sunt cuplate la transmisii manuale cu cinci trepte sau, optional, in cazul versiunii de 1200 cmc, la o cutie automata cu patru trepte.

Iubitorii consumurilor mici si ai diesel-urilor in general se pot baza pe motorul turbodiesel common-rail de 1.3 litri dezvoltat de GM si utilizat deja pe Corsa si pe Astra. Acesta scoate 75 CP si 190 Nm si ajunge la 162 km/h viteza maxima.

In ceea ce priveste siguranta, noul Agila beneficiaza in standard de ABS, airnaguri frontale si laterale duble, puncte de ancorare Isofix, servodirectie adaptata vitezei de rulare si inchidere centralizata.

Preturile anuntate de Opel pentru Europa incep de la 10.200 de euro si continua pana la versiunea de top, Enjoy, a motorului 1.3 CDTI (13.830 euro).

Comentarii (28)

  • Turtureanu Mircea
    ABSOLUT SUPERB!!!
    imi place foarte mult! Si zic ca si pretul e bun,desigur,daca si materialele sunt de calitate.In 2 ani,cand pretul va ajunge la 7500-8000 euro pt un second hand diesel cred ca o sa iau unul.Mie imi place f tare.Parca are fatza unui Polo si spatele unui Citroen C4.Si cum imi plac ambele, C4 si Polo,imi place si acest Agila,pt ca are cateceva din ambele.Hehe,2 in 1.Felicitari Opel!!!
    1 0
  • YMihai
    superb
    ...forme prietenoase / dimensiuni reduse... Va cuceri cu siguranta multe suflete !!!
    2 0
  • F frumos...un obicei la Opel
    este f frumos...muuuult mai frumos ca Peugeot 107, Citroen C1 sau Toyota Aygo, cred ca asta-i concurenta si la fel ca Oplel Corsa D ii va spulbera pe toti
    0 0
  • Bulanache
    misto
    Da...e super masina, bordul e marfa, si exteriorul....eu zic ca e de 99999 de ori mai marfa decat Fiat 500!
    0 0
  • URAGANU
    au murit designerii
    O alta porcarie de la Opel, un alt design Ratat de la Opel. Le-au murit designerii ! Sa se intoarca Bertone !!!
    0 0
  • ~!~ TheTexan ~!~
    De la Cayenne am avut cosmaruri ....
    CU asta mor direct de inima ... ma ce se intampla cu Opel ... odata ... facea masini decente chiar daca i se spunea rugina europei ... asta arata o corsa combinata cu tiguan combinata cu touareg combinata cu mainile stangi ale designerilor de la opel combinata cu prostia celor de la marketing .... a inebunit lupu'... asa masina urata?
    0 0
  • Iulian
    Hmm...
    Pentru a diferentia mai bine cele doua modele, Opel a luat Splash-ul de la Suzuki si l-a "opelat"... Se stie ca precedentul Agila, e identic cu Suzuki WagonR si fabricat in intregime de Suzuki. De aici si fiabilitatea ridicata a modelului. Minunatia de motor diesel de 1.3 fabricat de GM cu care e echipat noul Corsa, este de fapt un Multijet fabricat de Fiat... Redactorii Automarket ar trebui sa-si verifice mai bine sursele de informare. Si in final, sunt de acord cu "URAGANU". La Opel le-au murit designerii si fac designul cu portarul si femeia de serviciu - linii ambigue, numai de dragul de a crea o masina deosebita de cea de la care s-a plecat, la fel ca si in cazul Fiat GP/Opel Corsa, unde GP arata excelent, iar Corsa a tunning facut de arhitectii tiganilor de la Huedin. Bertone rules!
    0 0
  • Cosmin
    Agila
    Multijetul e facut in cooperare de fiat si GM. l-au vandut si altor marci.
    La ce experienta in diesel au fiat, tare mi-e teama ca nu prea e al lor.
    arata bine dar pre aaduce a reno modus.
    corsa se vinde f bine in toata europa, sa nu exageram cu designul.
    0 0
  • CALIN BARBU
    Sunt dezamagit.Germanii au stiut mult timp sa fie originali devenind model pentru alti producatori. Azi copiaza si se vede. Un om serios nu cumpara un auto cu turometru model CITROIEN C1 care incomodeaza vederea, decat daca vrea sa lipeasca biletele pe el. Daca producatorul german este in criza de inspiratie ii recomand producatorul spaniol SEAT.
    0 0
  • Cornel
    agila
    arata groaznic .. dar na ..e chestie de gusturi. mie nici corsa noua nu-mi place . E masina de gagici.
    0 0
  • Lorand
    design
    Mie mi se pare ca seamana prea mult cu imaginea casei Volkswagen. Farurile rotunjite in partea de jos, curbura de pe capota care continua pe bara din fata, la fel cum e si la VW.
    Daca-i schimbi emblema si pui VW pe Aguila, nici nu ar mai fi loc de dubii.. si cum spunea Cosmin mai sus, restul masini chiar seamana cu Renault Modus.
    Fiti siguri ca masina va avea succes in Europa, tocmai pentru raportul calitate/pret/marime si fiabilitate.

    Eu unul sigur nu o voi cumpara. :)
    0 0
  • pt. Bebe
    Da, nu arata rau, dar s-au cam inspirat de la tripleta C1-Aygo-107....numai uita-te la bord si turometru...ok, au mutat turometrul in partea dreapta, ce original. Ca si pret C1 si 107 sunt sub, iar Aygo cam la acelasi pret....in pana sa se poata compara un Opel cu Toyota o sa treaca mult, foarte mult.
    Dar asta e, fiecare cu ce-i place, eu unul Opel n-as cumpara (dar asta e treaba mea personala, si ramane numai a mea).
    0 0
  • Frumos
    Imi place, atat exterioriul cat si interiorul. Peugeot-ul 107 si Citroen-ul C1, sunt urate cu spume(parerea mea) insa opel-ul acesta arata foarte bine. Cred ca ma bag la unul...
    0 0
  • pt. Calin Barbu :)
    Cel putin la 107, turometrul fiind in partea stanga, nu incomodeaza deloc vederea, este in prelungirea stalpului A, si sub nivelul parbrizului. Nu sunt eu foarte inalt, dar cu volan reglabil in inaltime crede-ma ca nu ai probleme :) Am masinuta deja de aproape un an si (nu pot arata) thumbs up! :))
    0 0
  • m-am saturat
    sunt satul de basinosi increzuti care comenteaza aiurea ...si apoi se dau in stamba ca ce marfa e masina lor pe langa rebuturile prezentate in stirile de pe site !
    0 0
  • pentru cei ca se simt, doua chestii:
    1. printre multe altele, invidia este boala romanului.
    2. sunt cativa aici, care vorbesc in cunostinta de cauza, din experienta, iar majoritatea numai asa sa se bage in seama.
    N-am ce sa ma dau mare, sunt alti cu bmw-uri si mertzanuri, care o fac in locul meu, asa ca fara suparare, dar sa nu aruncam insulte numai asa, sa vada fiecare ce "superiori" suntem.
    Un weekend placut.
    0 0
  • auto king
    ce de prostovani
    sunt unii pe acest chat care vb numai prostii.Chiar nu conteaza diferenta enorma in bine fata de modelul precedent??? Halal "comentatori"
    Iulian,Cornel,Dukat sunteti niste papagali care conduc maxim o dacie 1310,poate vreunu aveti si folie neomologata,si va dati cu impresiile despre masina asta frumoasa.Mai taceti drequ hahalerelor.
    Ce sa mai zic si de Uraganu si The Texan...vai shamar de bicicletele voastre.Totusi,va doresc sa castigati ceva la loto cat sa va luati una ca asta cand va ajunge la vreo 4,500 de euro peste vreo 6 ani.Pana atunci cioflingarilor,CIOCU MIC!!! RESPECTELE mele celor care au avut comentarii inteligente,bravo fratilor,se vede ca voi aveti masini straine mai sus de 2000 si stiti ce inseamna masini adevarate si frumoase.Si ma intorc la papagalii mentionati mai sus : pruncilor,macar bani de benzina aveti??? Sau de vaselina pt lantul bicicletei??? Si daca tot va intere eu conduc un Renault Scenic din 2004,l-am luat la 6700 din Franta,nu ca sa ma laud...dar banuiesc ca m-ar fi intrebat vreunu din papagalii mai sus mentionati.Nah...pace buna tuturor si reduceti viteza,caci VIATA ARE PRIORITATE!!!!! MARE!!!!!
    0 0
  • aiurea
    nashpa rau..si scor de te doare mintea...nasol inca o data...
    0 0
  • Vad ca forumul asta chiar se transforma in chat.
    Draga Auto King, fii dragut si citeste postul meu de mai sus inainte sa vorbesti aiurea. "Cel putin la 107, turometrul fiind .....Am masinuta deja de aproape un an si..." Numai asa in paranteza, este vorba de modelul Two, pe benzina; te uiti la reprezentante, vezi si scorul...dar nu spun asta ca sa ma laud :))))) Cat despre Iulian si Cornel nu zic nimic, nu ii cunosc, nu stiu ce conduc, asa ca ma abtin.
    Daca vrei, putem continua discutia asta pe mess, yahoo sau care vrei, nu cred ca multi de aici ar fi interesati de certurile noastre :)
    0 0
  • propun sa nu mai aduca nimeni vorba despre: ce masina am eu, ce jaf de dacie 1300 ai tu, eu cred despre tine ca esti un fraier, tu crezi despre mine ca sunt nebun, ca logan e un cacat, ca logan e cel mai bun,ca eu am si dreg, etc. hai sa comentam DOAR despre subiectul articolului.Si asta argumentat.
    Va rog nu va mai certati. Altfel voi propune inchiderea "chatului".
    0 0
  • Iulian
    auto king
    La felul in care se exprima, auto king cred ca si-a cumparat pe langa Scenic si permisul de conducere in aia 6700... Examenul teoretic nu avea cum sa-l promoveze la imensitatea de prostie care e emanata de mesajul sau. Din pacate tara noastra e plina de fani Becali care au invatat sa scrie si sa citeasca pe jumatate... Ca sa revin la subiect, din punct de vedere estetic, aceasta masina nu este prea reusita. Orice designer va poate spune asta. Nu sustin ca as putea face un design mai reusit, desi nici nu exclud acest lucru.
    0 0
  • pt cosmin
    Corsa se vinde forte bine in europa,asta e adevarat... pacat ca toate cele vindute pina acum opel a anuntat ca trebuiesc aduse la servis pt a verifica suspensiile fata, caci exista riscul sa se rupa.... Totul este gratis si se rezolva in 30 de minute... La a mea nu au fost probleme si totul s-a terminat cu bine, dar va dati seama ca am fost ingrijorat... Masinuta este ok si consuma foarte putin, in jur de 5,5/100. Eu am o corsa 1.3cdti de 90CV, dar motorul este fiat.... Pacat!!!!!!
    0 0
  • Carcoteli
    Oameni!
    1. Va plac blondele/brunele/roshcatele cu picioare care se termina in nishte funduletze marfa? Shi nishte frontale gata sa cucereasca 5 stele la un crash test? Iaca shi cu mashinutzele la fel! Cam seamana si din fatza si din spate ... bune sa fie.
    2. Mare grija cu service-ul Opel - Radacini din B-dul Timishoara: hotzie pe fatza fara scrupule. Pacat ca mashinile Opel sunt chiar OK la nivel de fiabilitate ... daca nu sunt cumparate din romanika!!!
    0 0
  • fetisoara de skoda roomster :D dar masina e super
    0 0
  • Lucian
    E designul naspa ? GHINION, e facuta PENTRU FEMEI sau voi nu v=ati dat ink seama ?? e facuta sa atraga sexul frumos si cred k isi joaca foarte bine rolul!!
    E mai aratoasa decat c1/107/aygo, evident mai sptioasa si probabil mai fiabila decat toyota, nush de ce e ridicata in slavi marca asta, dak era Honda mai intetelgeam dar TOYOTA ?????
    SI sa nu uitam faptul k masinile astea mici se cer in Europa, se duce o batalie intre producatori si bineinteles, acestia castiga f bine !
    Acum, ati inteles???
    0 0
  • Lucian draga.
    Daca te documentai inainte sa postezi, evitai ca toata lumea sa rada de tine, adica la ceeace ai spus in legatura cu fiabilitatea Opel respectiv Toyota.
    Cateva link-uri, desi ar fi ajuns numai unul, ca tot aceeasi lista prezinta fiecare, plus ca daca urmareai stirile aici pe Automarket, puteai sa citesti acelasi lucru (link-ul nr.3).
    http://www.autoshow.ro/autoshow/articles/?article_id=1911
    http://www.reliabilityindex.co.uk/tophundred.html
    http://www.automarket.ro/stiri/top-100-cele-mai-fiabile-masini-252.html

    Opel nu o sa gasesti, este prezent sub numele de Vauxhall, dar oricum, lista vorbeste de la sine.
    Iar despre care e mai aratoasa, Agila sau C1/107/Aygo, gusturile nu se discuta, fiecare cu.....
    Cum spunea mai sus si Bola, mai bine inchidem aceasta discutie, numai ne pierdem vremea, si nu rezolvam nimic. :)
    0 0
  • e tare tare tare
    e cea mai tare masina care a scoso opel din 1871 pana acum
    eu am un opel din 1970 luna noiembrie daca va zic ca ii record si merge de rupe
    asta e bijuterie pe roti
    mori incet te f cu nevasta in ea ai tot ce iti trebuie e superba nu mai am cuvinte totul e minunat la ea nu mai exista asa ceva
    trebuie cumarata treubie apreciata trebuie facut tot posibil sa fie vanduta in romania sa fie luata de toti si de toate
    lasati loganul lasati skoda lasati volkswagen lasati tot si cumparati aceasta masina
    eu imi iau doua
    una pentru mine si una pentru sotie
    merita tot respectul din lumea asta
    opel iti multumim pentru acesta masina
    luati masina
    luati opel agila
    0 0
  • Opel Agila
    micut frumos dar c-am pirperat,la banutii astia gasesti cava mai frumos!!!!!!:(
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru