Noul Porsche 911, mai rapid cu 13 secunde pe Nurburgring decât vechiul model

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 22.09.2011
Porsche a anunţat oficial că noul 911 Carrera S este mai rapid cu 13 secunde decât versiunea similară a vechiului model pe circuitul de la Nurburgring.

Esential

4.4 secunde îi sunt necesare noului Porsche 911 Carrera S pentru a accelera de la 0 la 100 de km/h.

Porsche caută să dovedească tuturor că noua generaţie a modelului 911 este cu mult peste cea actuală în materie de performanţe dinamice sau economice. Pentru a compara cât mai bine noul model cu ceea ce am văzut până acum, Porsche a mers la Nurburgring, unde a închiriat celebrul circuit pentru o serie de teste.

La finalul lor, noul Porsche Carrera S, cu o suspensie coborâtă cu 20 de mm şi pneuri standard, a reuşit un timp de 7 minute şi 40 de secunde. Vorbim de o adevărată performanţă, timpul fiind cu 13 secunde mai bun decât cel al actualei generaţii şi similar celui obţinut de mult mai extremul Porsche 911 GT3.

Deşi Nissan a tot provocat Porsche în ultima vreme cu campanii publicitare care oglindesc timpii modelelor japoneze pe "Iadul Verde", nemţii nu se prea arată interesaţi de acest duel. August Achleitner, directorul liniei de produse Porsche, a ţinut să declare că "testele efectuate pe Nurburgring au fost desfăşurate doar în scop comparativ cu actualul model.

Ele nu sunt atât de importante pentru noi."

Noua generaţie Porsche Carrera S dispune de un motor boxer de 3.8 litri, capabil să ofere 400 de cai putere, administraţi de o cutie automată PDK. Resursele îi permit coupe-ului să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 4.4 secunde, sau 4.2 secunde atunci când este echipat cu funcţia de Launch Control.

via | egm

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru