Noul Smart Fortwo MHD cu tehnologie start-stop

De Catalin Dinu
Publicat Luni, 14.07.2008
Smart a implementat tehnologia start-stop pe noua versiune MHD a lui Fortwo pentru consum si emisii reduse.

Esential

20% este reducerea consumului de benzina preconizata de Daimler pentru noul Smart Fortwo MHD in regim de mers urban.

Smart Fortwo va fi disponibil cu noul sistem Micro Hybrid Drive (MHD) incepand cu luna octombrie a acestui an. Noul sistem dezvoltat de inginerii germanilor consta in tehnologia start-stop conceputa pentru a reduce consumul si emisiile lui Smart Fortwo cu propulsie pe benzina.

Astfel, motoarele de 61 si 71 CP disponibile pe Fortwo cu noua dotare MHD vor avea emisii reduse cu pana la 8% fata de versiunea comercializate momentan, ajungand pana la valoarea de 103 g/km de CO2. De asemenea, noua versiunea MHD a lui Smart Fortwo va dispune de un consum de doar 4.3 litri/100 km. Conform oficialilor Daimler, noua tehnologie start-stop permite reducerea consumului cu 8% in regimul de mers mixt si cu pana la 20% in mediul urban.

Pentru motorizarea diesel, Smart a pregatit un filtru de particule care va reduce semnificativ emisiile unitatii cdi. Daimler anunta pentru propulsorul diesel de 45 CP un nivel al emisiilor de CO2 de doar 88 g/km si un consum de 3.4 litri/100 km.

Odata cu noile imbunatatiri ale sistemelor de propulsie, Smart Fortwo va fi disponibil si in doua nuante de culori noi: Rosu rally si Gri metalizat.

Astfel, pe langa totalul de sase culori pentru exterior, clientii vor putea sa opteze si pentru un nou set de jante cromate din aliaj cu sase spite. Smart a reimprospatat si interiorul lui Fortwo introducand o noua culoare a tapiteriei in oferta, noi spatii de depozitare in buzunarele create pe usi, instrumente de bord redesenate, precum si un display LCD nou.

Via | Motor Authority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru