Noul Smart Fortwo: patru stele EuroNCAP

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 24.10.2007
Noua generatie a mini modelului Smart Fortwo a reusit sa smulga patru stele la testele EuroNCAP.

Toti cei care vad pe strada un Smart Fortwo se gandesc ca micul model nu este decat o masina trendy, utila pentru traficul aglomerat si usor de parcat. Putini stiu insa ca Smart Fortwo se poate lauda si la capitolul siguranta.

EuroNCAP a publicat astazi rezultatele testelor de impact pentru noua generatie a micului model. Spre surprinderea unora, rezultatele obtinute de Fortwo sunt bune, mini modelul german obtinand patru stele din cinci posibile, pentru protectia pasagerilor adulti si doar doua stele pentru protectia pietonilor.

La impactul frontal, habitaclul a ramas stabil insa structurile bordului au prezentat un risc de ranire grava pentru genunchii si femurul pasagerilor. Impactul lateral a demonstrat pericolul existent pentru capul pasagerilor, acesta lovindu-se de rama geamurilor. Smart ofera si airbaguri laterale pentru protectia capului si a pieptului insa ele sunt optionale.

La capitolul protectia pietonilor, spoilerul fata a obtinut punctaj maxim, protejand foarte bine picioarele accidentatilor.

Cu toate acestea partea inferioara a capotei nu a putut fi punctata iar locul unde capul pietonilor ar fi urmat sa se izbeasca nu a primit o nota foarte mare.

Pentru ca nu dispune decat de doua locuri, Smart Fortwo nu a putut fi testat la categoria protectia copiilor. Cu toate acestea, germanii ofera optional un sistem de ancoraje Isofix pentru scaunul fata insa senzorul de dezactivare a airbagului pasagerului a avut o semnalizare neadecvata.

In final trebuie sa mentionam ca testul frontal s-a desfasurat la 65 de km/h iar cel lateral la 50 km/h. Micul Smart Fortwo nu a dezamagit prea mult, punctajul sau fiind foarte bun in comparatie cu alte modele din clasa medie sau mica.

Comentarii (9)

  • AndriSLR
    Asta da !
    Iata o masina mica mai sigura decat golanul nostru care a primit numai 3 stele ! Asta inseamna calitatea germana,bineinteles si pretul este mai mare, insa concluzia :este o masina mult mai sigura decat dacia golan,ce nu este de neglijat lao masina atat de mica !
    0 0
  • Florian
    Era de asteptat
    O palma celor care spuneau ca nu merg cu conservele pe strada...

    O zi faina
    0 0
  • BRAVO SMART !!!
    Volvo S60, model 2007 = 4 stele
    Noul Smart Fortwo = 4 stele

    Concluzie: s-au schimbat masinile in ultimii ani!
    Si cei cu masini mari sa nu creada ca sunt in siguranta mai mare decat intr-un smart.

    Uitati-va masina voastra cate stele a primit la NCAP:
    0 0
  • Danutzky
    chichineatza...
    pare cat de cat rezistenta... dar din cate vad yo picioarele sunt facute zob. oricum... mai bine cu piciorul rupt decat cu creierii pe parbriz, apreciez. sa ne fereasca Dumnezeu de accidente!
    0 0
  • URAGANU
    precedente
    Si celelalte Smart-uri ForTwo obtinusera 4 stele in anii precedenti. Nu e o noutate ca buburuza asta iti ofera o senzatie de siguranta in orice circumstanta. Uitati-va pe net dupa crash test smart sa vedeti cum impacheteaza S-Classe, Ferrari si altele.
    0 0
  • andrei
    :)
    super tare....ma face saimi doresc din ce in ce mai mult o astfel de masina....eram curios pt. Smart For Four,cite stele are la test,dar e ok.
    De Dacia "golan" nici nu merita sa mai aduc aminte si eu.O mare palma data lui Renault.
    Am condus un Logan full options,la care geamul dreapta fata scirtie ingrozitor cind dai sa il deschizi:))))asa ca de siguranta ce sa mai vorbim???Cind te urci in el ,ai zis Tatal nostru si ai plecat:)Bafta!
    0 0
  • Era un crash-test facut de cei de la Fifth Gear acum ceva vreme unde scoteau in evidenta sctructura de rezistena din otel a modelului Smart ForTwo, sunt sigur ca foarte multi stiu testul, si sincer vorbind daca vezi cum arata Smart-ul dupa un crash test parca prinzi incredere in masinuta asta! Si tot in acel crash-test era izbit comparativ la aceeasi viteza un opel Corsa B, care, s-a facut armonica, pe langa Smart. Stima !
    0 0
  • johny BOY
    ptr Oggy
    tot in acel test se arata ca desi are o structura rezistenta, pasagerii nu ar fi rezistat impactului, din cauza fortelor prea mari exercitate... Era un test la o viteza de (cred) aproximativ 100km/h...
    0 0
  • pt johny BOY
    Da, asta am omis, corect. Am vrut mai mult sa scot in evidenta calitatile masinii decat realitatea care deriva dintr-un asemenea impact. La 100 km/h cam orice fiinta omeneasca intr-o masina de serie are putin sanse de supravietuire mai ales daca are un corp subred, toate organele se fac ghiveci..asta e partea cu adevarat dureroasa. Dar, revenind la subiect, la 60 km/h viteza medie din oras, "mediul de viata" al Smart-ului ForTwo, nu se prea pot intampla multe decat daca nu ai centura de siguranta probabil. Sa fim noi sanatosi sa nu avem parte de toate astea. Stima!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru