Noul supercar Mercedes SLC

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 16.08.2007
Viitorul supercar este urmasul spiritual al celui mai celebru model Mercedes - 300 SL Gullwing.

Cel mai ambitios proiect Mercedes din ultimii ani este construirea unui nou model de supercar. Numele sau este SLC si va fi facut in parteneriat cu diviziile DTM si AMG, fara implicarea celor de McLaren.

V-am prezentat luni primele imagini spion cu viitorul model Mercedes , aflat in perioada de testare. In legatura cu aceste imagini s-au facut numeroase comentarii care sustineau ca supercarul din imagini nu este un Mercedes, ci un Viper. Automarket raspunde cititorilor cu alte informatii noi legate de noul supercar Mercedes si aduce si marturii in legatura cu originalitatea fotografiilor prezentate anterior.

Cei de la Mercedes au dezvaluit ca este vorba despre un nou model care sa fie mostenitorul spiritual al celei mai celebre masini facute la Stuttgart, 300 SL Gullwing.

Primele informatii cu privire la acest proiect au aparut anul trecut , dar abia acum Mercedes a inceput demararea lui. Din fotografiile spion avem confirmarea ca viitorul supercar va semana cu celebrul model sport construit de Mercedes intre anii 1952 si 1963.

Noul supercar va costa in jur de 200.000 de euro si va fi construit pe platforma lui SL. Cu numele de cod W198, potrivit presei germane, viitorul supercar va fi produs intr-un numar de aproximativ 3000 de unitati pe an. Revista germana „Auto Motor und Sport” a realizat un rendering care in opinia lor va intruchipa noul supercar de la Stuttgart.

Motorizarea este deja cunoscuta. AMG va veni cu propulsorul V8 de 6.2 litri si 620 CP. Dar se asteapta si o versiune mai performanta decat cea anuntata, cu o caroserie mai usoara cu 100 kg si un motor care sa scoata 700 de cai putere.

Comentarii (51)

  • Bulanache
    nu e bine....
    VARZA! Masina naspa rau! Loganu e mai tare! Si rosul ala aprins nu se potriveste deloc! De ce sa ieie o rabla deasta cu 200 000euro cand la bani aia iti poti lua 27 e Loganuri super belea! uuuuu!
    0 0
  • ESTI UN MAREEEE DISTRUS ASTA CU HAI SA LO 27 DE LOGANURI CE HANDICAPAT
    0 0
  • ehcanalub
    GRAV!!!
    Masina e de belea.
    Comentariul lui bulanache e la 'sto, pentru cine nu s-a prins.
    0 0
  • Bulanache
    ehh.....
    O fi ea cat de cat draguta dar e copiata 100% dupa viper! ce merit le poti acorda celor de la Mercedes pt masina asta cand ideile vin de la viper? a?
    0 0
  • misto
    e dragutz da tot slr e de top
    0 0
  • Domnilor!
    sa incercam sa facem comentarii la subiect si nu in scopul de a junge la divergente sau discutii in contradictoriu, asa de dragul artei!

    Mercedes pregateste un nou succesor pentru 300 SL Gullwing si cu aia seamana (vezi foto 3) nu cu Viper sau mai stiu eu ce!
    0 0
  • slc
    la ce bun sa comentezi asemenea masini, cand noi oamenii de rand nu putem macar visa la asemenea masina. Mai bine am comenta daciile
    0 0
  • Porsche
    Porsche cu sigla de Mertz
    Scoate-ti sigla de mertz de pe bot si o sa vedeti de ce Porsche a fost, este si va fi cea mai misto.
    0 0
  • Kolegu
    ......
    Hai coborati cu picioarele pe pamant nu vedeti ca masina asta este un exercitiu de grafica in Adobe Photoshop iar in ultima poza se vede clar ca este vorba de un Dodge Viper !!! Cand mai setati roborul sa copieze articole verificati si voi inainte sa le postati aici. Bafta !!!
    0 0
  • cedrik
    weird
    ultima poza e 80% viper... primele daca ar fi fara sigla ar semana foarte mult cu un porsche.. sper ca produsul final sa fie mai original..
    0 0
  • Mercedes
    Sper ca modelul asta sa rupa gura tuturor celor care nu sunt fani Mercedes...si dupa imaginile retusate pe calculator, se poate vedea ca va fi ceva meserias...
    0 0
  • adibose
    lol
    ultima poza e Viper SRT10, primele 2 poze sunt facute in PS si sunt bazate pe porsche. ce gluma de stire!
    0 0
  • clasics
    @ viperi sau porsche
    Pentru cei care nu stiu Viper a aparut in 1992 iar 300 SL Gullwing cu vreo jumate de secol mai devreme!

    acum se poate spune, cand mertz vrea sa revina la designul clasic si sa reediteze un model a la Gullwing ca este copiat dupa Viper, pentru ca asa-i lumea - nimeni nu se gandeste ca Viper a fost copiat dupa Gullwing, mai putin usile.. mai studiati putin!
    0 0
  • mercedes a surprins intotdeauna, dar sigur acest model nu va semana cu viper si nici cu porsche, ar fi prea de tot. este de apreciat efortul celor de la AMS pentru acest rendering dar mai mult ca sigur nu este produsul final, deci rabdare!
    0 0
  • kkkk
    Nu este VIPER! Este 8C co0mpetizione - habar n-aveti de masini!
    0 0
  • audist
    dumnezeule ce oameni
    nu este viper unde o fi asemanarea nu stiu.mai degraba seamaa cu un porsche dar multe masini seaman intre ele in ziua de azi. este un mercedes superb si deosebit, bafta lor ca incerca sa readuca in prim plan o masina extraordinara.cu probleme la comfort dar extraorinara ca tinuta de drum si aici ma refer la gulfwing
    0 0
  • ..
    mercedes in stil italian
    0 0
  • aiurea
    nu imi place... chiar e naspa.... o fi puternica si o costa mult da eu nu as da banii pe ea... tot SLR e mai tare...
    0 0
  • uuh,mercedesu asta seamana cu Porsche k doua picaturi de apa.in rest nu prea am ce comenta pt k e doar un render,nu e modelul ce va circula pe drum
    0 0
  • pharao
    Mercedes "Panamera" :)
    Subscriu si eu la cele spuse de cei care aseamana masina aceasta cu Porsche. intr-adevar daca dai jos stema..... e Porsche.
    si Porsche e ...Porsche! adica tehnologie dusa la superlativ!

    Prototipul foloseşte o parte a caroseriei de la Dodge Viper, în partea frontală, dar asemănările se opresc aici. SLC are un ampatament mai mare, apropiat de modelul curent SLR, cu o capotă alungită şi cabina amplasată mult în spatele vehiculului.
    info luata de pe site-ul:



    Numele „SLC” este doar speculativ, şi s-ar putea schimba atunci când maşina de serie va ajunge pe piaţă spre vânzare.
    0 0
  • FOARTE TARE
    ..MISTO PORSCHE,PARCA SI MERCEDES VROIA SA FACA UN CAM LA FEL..!?
    0 0
  • PORSCHE
    Idem comentariul lui "Porsche". Hai fratilor...arata exact ca un porsche. Daca manelistii se pricep de minune la furat...atunci mashina lor de suflet, de ce nu ar face la fel?
    0 0
  • flaviu
    vai shi-amar
    mai calmatzi-va odata..numa porsche are voie sa foloseasca astfel de faruri?? credetzi ca ei le-au inventat...seamana cu viperu p dracu....seamana cu SLR'u..cu ala seamana...nu va luatzi numa de forma farurilor shi a ce shtiu io ce...nu vedetzi trasaturile acestei mashini de toata frumusetzea...
    0 0
  • exploziv_2003
    Numai comentarii nu-s astea...cu cateva exceptii, desigur
    Masina asta rosie este PhotoShop curat. Poate ca intr-adevar...va semana cu viitorul Mercedes SLC, dar sigur nu va arata asa. In al doilea rand, uitati-va la curbele plafonului din primele 2 poze si apoi la 4a poza...se vede clar ca nu e vb de aceeasi masina. Draga Robert, mi se pare ca vrei sa te afunzi si mai rau in necunostinta, sincer. A 4a poza e clar Viper...
    - Uitati aici! Mai degraba va arata asa decat un geaman de-al lui Porsche.
    - Sau mai bine asa.....si cel mai probabil ...e noul C-Klasse, varianta Coupe!
    Bafta!
    0 0
  • robert
    merge
    traditia ca traditia, insa este departe de linia de design cu care ne-a obisnuit in ultima perioada,cei de la Merc. probabil nu le strica un exercitiu de imaginatie si lor(inspirat sau nu),
    oricum eu abia astept clona de la chinezi la un pret de 14-15.000.....
    0 0
  • Domnule explosiv_2003
    Pozele rosii sunt rendering-uri ---- adica facute in photoshop - daca ati citi textul v-ati da seama! dar se pare ca nu ati citit - imi pare rau - poza trei este un 300 SL Gullwing, iar poza 4 este un fotospion cu Mertz SLC! fie ca va place sau nu!
    link-urile interne postate de dvs. vor fi sterse din motive de "politica editoriala"
    0 0
  • exploziveeeeee ! esti varza frate!
    citeste baaa cretinule textul ! auzi la el ca photoshop, automarket si spune ca-s renderinguri facute de Auto Motor und Sport, dar tu esti prea prost ca sa stii!
    0 0
  • punjaby
    kopiat
    ooo daaaa ...... botu leit PORSCHE ...... defapt ce sa cerem la metzan ;))
    0 0
  • poza 4 nu are cum sa fie foto spino la poza 1 se vede dupa "silueta" dupa priz de aer de pe aripa chiar si farurile, si nu stiu de ce spuneti ca e copie viper cel putin prima poza nu are treaba cu viper-ul! si in orice caz e ok randarea in 3ds max sau alias nu photoshop ! ma rog mai intrati si prin alte parti nu numai aici - cardesignnews.com il pot lua si cei de la auto market sa isi fac un abonament site-ul ala e baza
    0 0
  • muresan aurel
    mercedes si service-ul
    toate bune si frumoase dar cand e sa ajungi la service cu asemenea masina te apuca ameteala. o sa intrebati de ce? pai am sa va dau niste exemple fara sa dau numele firmei mercedes - service ca sa vedeti cam ce necazuri ai daca ajungi pe mana lor. ( ma refer la partea de vest a romaniei.toate cele de mai jos find cumparate de noi. la un"500" i s-a defectat cutia de viteze la cateva mii de km proprietarul fiind in concediu in croatia,,,, la altul la uin CLS i-a curs baia de ulei la 3000 km si multe altele. cat despre service cxe sa spun am citit in presa locala si nu intr-un singur ziar lucruri de te ingrozesti. va dau iar niste exemple un domn cere verificarea directie caci masina uza neuniform un cauciuc (39000km la bord) masina fiind in garantie si full casco. i se desface masina bucati tapiterie motor faruri clima scaune etc etc si se face un deviz de peste 100 milioane lei reparatie cica.... si tot tragea intr-0 parte. s-a dus omul la viena si intr-0 ora i s-a rezolvat directia...(!!)_ tot ACEASTA firma care vinde si repara mercedesuri unmercedes nou al unui tip din Deva care a adus-o pe trailer la arad ca sa fie reparata fiind in garantie. cu rugamintea ca atunci cand e gata vine dupa ea. patronul firmei zice ca a vrut sa-i faca o surpriza si cand a fost reparata un muncitor s-a urcat la volan a plecat spre deva si dupa cca 80 km a incercat rezistenta la coliziune cu un copac...!! a adus apoi masina la service au indreptat=o au vopsit-o si l-au chemat pe proprietar sa si-o ridice,,(!!) de aici o serie de procese cu mai multi clienti ( nu cu unul singur) firma de asigurari cu care opera reparatiile in caz de accident a reziliat contractul cu acest serice pt ca umfla facturile.service-l a dat in judecata uniiziaristi si chiar unele redactii de ziare pt ca au avut curajul sa critice aceste aspecte in presa.patimitii service-ului acesta unde era sa se duca? la ziar cu acte cu facturi etc etc. si presa a publicat dupa ce initial s-adeplasat ziaristul la service si s-a convins ca lucrurile nu stau de loc bine si clientii au dreptate. Ba mai mult unul din clienti a fost si amenintat la telefon cavafi DISTRUS i s-a amintit si de un sicriu... discutia a fost inregistrata si a aparut si pe net si in ziar... cam asa merge servic-ul mercedes in aceasta zona. patronul este un neamt din romania plecat in germaniasi revenit ca patron service mercedes. camn asta e dar ar fi mult mai multe de spus. cum dracu masinin vandute ca noi se defecteaza destul mde repede, iar patronul afirma in ziare ca nu el e devina ci PRODUCATORUL retineti nu a spus firma mercedes ci producatorul Oare care e ala? vreun atelier improvizat? vreo alta firma ? cine stie caci nu cred ca masinile facute de firma mama mercedes sa aiba atatea probleme de noi .... Nu intru in amanunte ca nu ma intereseaza direct dar v-am spus doar cam ce patesc cei ce nu se uita ce si de unde cumpara masini....
    0 0
  • sigur nu va arata asa, asta e porsche. oricum eu presimt ca nu va fi prea deosebita.
    0 0
  • ciudat
    seamana cu un porsche, sa-l vedem cand e gata daca mai seamana
    0 0
  • Costin
    este belea mercedesull
    dar mai fain este porshe asta este parea mea :P
    0 0
  • Jackko
    E destul de bun la pretul asta in comparatie cu Porsche Carrera GT ....dar nu stiu dak si la performante se poate compara cu aceasta SUPER masina
    0 0
  • tiberiu
    Porsche si Viper dupa mertzu Gullwing
    Am stat sa citesc toate comentariile stirii si toate din link/ din pacate trebuie sa remarc ca romanul habar nu are nimic de istoria AUTOmobilismului/// si din foto nr. 4 si din imagine facute de revista germana se observa clar ca este o incercare de a renaste 300 SL Gulllwing, care este unul dintre cele mai tari sup[ercar-urio facute vreodata ... cautati pe wikipedia despre el

    Pozele nu seamana cu Viper sau Porsche ci cu Gullwing 300 SL...dar romanu nostru de unde sa stie? ca am trait 50 de ani incomunism, iar unii au mai mostenit asta

    am 46 de ani si la 19 am iesit din tara,... amn condus Dacia 1300,Olcit, Dacia 1410 si doar Mercedesuri dupa aia, le cunosc masinile destul de bine, acum vreau sa-mi iau un C-Klasse nou ...toate au fost masinile mele.. stiu ce spun !
    0 0
  • Varza
    CE PROSHTI SUNTETI TOTZI!!!
    0 0
  • atentie.....!!!
    Suna pt toti...sa stiti ca sunt doua marci de masini...care..???....!!! mercedes...shi restu...va asigur eu...!!!
    0 0
  • babuliu
    Nimic prea original...botul seamana izbitor de mult cu un Porche, iar grila fata e pozitionata maserati style.Restul, de ici, de colo si a iesit ce se vede ... bleacs !
    0 0
  • Benz
    Noul model va arata ca in pozele astea doar daca Mercedes renunta la trecut. Desenul asta n-are nimic de-a face cu Gullwing-ul din anii '50, e doar o corcitura intre toate modelele numite in comentariile de mai sus.
    0 0
  • barbu_radu
    desfintati va frate
    ma fratilor,prosti ca astia care au scris si au pus pozele nu am mai vazut,de ce?pai dati fara numar stiri dastea care nu au nici un adevar.schimbati va fratilor,nu se vede in ultima poza ca e un viper curat?prima si a 2 poza e o joaca pe calculator.culmea e ca imediat cum vedem stirea,apare cate unu care posteaza cate un comentariu ca sa stie ca a scris si el,ceva de genu:marfa masina,super cat o costa?oare o fi foarte scumpa...........cesti de genu.
    uitati va si voi intai si pe urma inghiti ti gogosiile lu astia de la site.
    0 0
  • ZOZO? Mai ai ca tine acasa? :))
    Tu vezi ce a scris Robert in comentariu? Doamne mare ti-e gradina si multi prosti sar gardul, cand poarta e deschisa! Adio! :)
    0 0
  • Bulanache
    EURO.....esti prost
    Algoco e cel mai prost program de castigat bani online! Sunt mii de alte metode dar 15$ pe luna cu doar 5 ore? Hai sa fim seriosi.....daca te inscrii pe o groaza de situri si stai sa lucrezi la ele nonstop zilnic abia daca faci 10$....nu mai prosti lumea wa!!!!!!
    0 0
  • logan supersport
    logan la superlativ
    O sa scoata astia de la Dacia un logan modificat in doua usi cu 455 de cai putere, editie limitata , caroseria fiind desenata de pininfarina , au anuntat cei de la Dacia , ce sa mai , loganu-i cea mai bomba masina.........buum si pa pa
    0 0
  • carcotasul de serviciu
    I-au copiat...
    ... pe chinezi.
    0 0
  • ?
    Farurile nu sunt de la noul porsche 911?
    0 0
  • :-? corcitura ?
    mdea ... aijdea da la mertz is in pana da idei ji trec intr-o corcitura intre dupa qm se vede porsche o usoara tenta ferrari mdea ... super car ... mertz made in china ;)) =))))))
    0 0
  • mertz slc
    mie mie se pare k mertzu asta e o corcitura intre Ferrari Scaglieti si Porshe 911.......si mi se mai pare cv,mercedes se duce de rapa cu noile lor designuri...
    0 0
  • Andrei
    Dar nu vi se pare ca seamana izbitor cu Alfa 8c Competizione?
    0 0
  • ce viper frate?
    daca asemanarea cu porsche nu e izbitoare...ma intreb cu ce viper inseamna?:)) voi vedeti asemanarea cu viper dar cu porsche nu...:)))) tare asta :))
    0 0
  • prosti
    eu nu inteleg .. krei problema voastra .. nu este nici o asemanare ..makr knd o sa puteti desena o aja majina, nu mai zic de proiectat .. atunci puteti .. doar deschide gura .. nu s ji mai comentati .. idiots
    0 0
  • ZRares
    Ce viper?
    Ce viper vedeti voi pe acolo? Daramite porsche... Faceti-va cate un conrol la benoclu, cred ca v-au afectat cam mult monitoarele alea din epoca de piatra. In ultima foto daca este viper, ce mama naibii o fi cautand in fundal mertzanele alea?
    PS: Daca avetzi ochelari curatati lentilele =))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru