Numeroase abandonuri in prima zi

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 01.03.2008
In prima zi din Raliul Mexicului, mai multi piloti importanti au avut probleme, unii dintre ei fiind nevoiti chiar sa abandoneze.

Pilotul echipei Citroen, Dani Sordo, este primul care a abandonat vineri, in prima zi din Raliul Mexicului, ca urmare a ruperii suspensiei in prima proba speciala. Sordo, care a terminat pe locul 4 in Raliul Mexicului din 2006 si 2007, a fost nevoit sa se opreasca dupa ce parcursese 15 km din cei 22 km din PS1, dupa ce si-a rupt suspensia fata stanga a masinii Citroen C4 WRC.

In prima proba speciala, Toni Gardemeister a avut probleme la motor, insa defectiunea cea mai serioasa a fost cauzata de faptul ca viteza maxima cu care a rulat pilotul a fost de numai 30 kmph in zonele de crestere a altitudinii. El a reusit sa termine PS1, insa la o distanta de aproape 6 minute fata de lideri. Dupa ce a stabilit cel mai bun timp in shakedown, Peter Solberg a avut probleme la frane pe ultimii kilometri ai PS1.

Un alt pilot care a abandonat vineri a fost Per-Gunnar Andersson, acesta avand probleme la motorul masinii sale Suzuki SX4. Pilotul in varsta de 27 de ani a reusit sa-si duca masina la service-ul din Leon, insa in urma unei inspectii s-a constatat ca motorul a suferit o defectiune la unul dintre pistoni.

Astfel, Andresson nu va putea continua raliul nici macar in conformitate de regulile Superrally.

Gigi Galli a fost nevoit si el sa abandoneze cu numai catibva metri inainte de a termina PS4 dupa ce a iesit de pe traseu la un viraj de stanga. In urma coliziunii cu o piatra, Galli a rupt suspensia spate dreapa a masinii sale Ford Focus. Dupa mai multe verificari la service, FIA si echipa au hotarat sa retraga masina din raliu din motive de securitate.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru