Oficial: Aston Martin s-a vandut!

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 12.03.2007
Un comunicat de presa oficial, emis azi-dimineata de Ford, anunta oficial vanzarea Aston Martin unui consortiu Prodrive.

Asa cum va anuntam mai demult, Ford se pregatea sa vanda Aston Martin companiei Prodrive. Informatiile oficiale au confirmat aceste speculatii: producatorul britanic a fost cumparat de un consortiu condus de David Richards, fondatorul Prodrive. Din consortiu mai fac parte John Sinders, un mare colectionar al brand-ului Aston Martin si companiile Investment Dar si Adeem Investment Co, companii cu sediul in Kuweit, axate pe investitii internationale.

Pretul de vanzare a fost fixat la 925 de milioane dintre care 77 de milioane vor reveni Ford. Asadar, valoarea brand-ului a fost estimata la aproape un miliard de dolari. Intr-un comunicat de presa oficial, emis azi-dimineata, Ford se arata incantat de afacerea incheiata, declarand ca, celor de la Aston Martin le va fi mai bine fara o companie care nu le poate oferi capital.

Alan Mulally, presedintele Ford a declarat ca "vanzarea lui Aston Martin a fost unul din obiectivele cheie ale companiei, menit sa ofere restructurarea si sa ofere profitabilitate.

Din punctul de vedere al lui Aston Martin, tranzactia va oferi o noua infuzie de capital, care ii va permite constructorului englez sa continue trend-ul ascendent impus de Ford. Intelegerea incheiata astazi este convenabila pentru Ford, convenabila pentru Aston Martin si convenabila pentru Marea Britanie. Le dorim celor de la Aston multe succese pe viitor".

Ford Motor Company, este o corporatie americana care vinde automobile pe 200 de piete din intreaga lume. Ford cuprinde brand-uri afiliate celebre, precum: Jaguar, Land Rover, Lincoln, Mercury, Volvo si Mazda.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru