OFICIAL: Chrysler si Fiat anunta un model electric

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 12.10.2009
Un oficial Chrysler a anuntat oficial ca alianta italo-americana va lansa pe piata un model electric, aflat momentan in stadiu de dezvoltare.

Colaborarea dintre cele doua conglomerate auto, Fiat si Chrysler, va naste in viitorul apropiat un rival de temut pentru gigantii Toyota, General Motors si Volkswagen. Italienii si americanii isi propun sa lanseze un vehicul electric care sa dea nastere unei ofensive puternice pe aceasta piata si sa alinieze cei doi constructori la cerintele publicului.

Decizia de a dezvolta un model cu propulsie alternativa a fost confirmata oficial de Alfredo Altavilla, membru al consiliului director Chrysler. Oficialul american a declarat ca momentan proiectul decurge foarte bine, Chrysler aducandu-si o contributie importanta pentru dezvoltarea unui propulsor electric.

Declaratia lui Altavilla vine cu cateva saptamani inainte de anuntarea oficiala a planurilor colosului italo-american pe urmatorii cinci. Pe 4 noiembrie Sergio Marchionne este asteptat sa faca publica soarta celor doi constructori si sa reconfirme declaratia lui Altavilla. Tot atunci vom afla probabil despre ce model este vorba si data lansarii sale pe piata, anticipata deja ca fiind anul 2012.

via | IlSole24ore

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru